Originaltittel: Cold Pursuit
Sjanger: Action/ Drama/ Thriller
Regi: Hans Petter Moland
Skuespillere: Liam Neeson, Tom Bateman, Emmy Rossum
Norgespremiere: 01.01.2019

I den lille byen Kehoe bor Nels (Liam Neeson) sammen med konen sin Grace (Laura Dern) og sønnen deres Kyle (Michael Richardson). Nels kjører brøytebil, og er akkurat blitt kåret til årets borger da Nels og konen får beskjed om at sønnen deres er død av en overdose.

Politiet behandler saken som en hvilken som helst narkotikasak, men Nels er overbevist om at sønnen ikke var narkoman, og er fast bestemt på å finne ut hva som skjedde. Deretter starter et klassisk «Taken»-tilfelle, hvor Neesons rollefigur gjør alt han kan for å ta de skyldige, og publikum blir tatt med inn i narkotikahandler og gjengrivalisering.

Filmen er en amerikansk versjon av den norske filmen «Kraftidioten» fra 2014, og er nesten helt identisk med originalen. Filmene er spilt inn med den samme regissøren, Hans Petter Moland. Det er kanskje derfor man, til forskjell fra vanlige actionfilmer, ikke føler at filmen har det typiske Hollywood-sløret over seg og fremstår mer troverdig.

Likevel føles filmen litt langdratt ut, og klarer heller ikke helt å fange galgenhumoren som man tydelig kan se i visse scener at regissøren har prøvd å få frem. Filmen redder seg derimot inn mot slutten, hvor filmens yngste skuespiller, Ryan (Nicholas Holmes) får vist sin rolle og sjarmerer publikum.

Hvis jeg virkelig skal rose filmen for en ting, så må det bli musikken. Musikken i filmen er helt fantastisk, og det er alltid rett sang til rett tid. Musikken fanger stemningen på helt riktig måte, og det er et viktig element i filmen som man som publikum ikke kan la være å legge merke til.

Terningkast: 4
Anmeldt av: Martha Simonsen

 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.