Det siste kapittelet i Hobbiten serien avsluttes med kamper større enn man noen gang kunne forestilt seg. Menn, dverger, alver, orker og en drage kjemper for å vinne kontrollen over fjellet Erebor.

Tempoet i Femhærerslaget er mye raskere enn i de to forløperne som gjør den til den korteste filmen i Peter Jacksons Ringenes Herre saga. En annen kontrast fra resten av serien er at denne filmen er mer handlingsdrevet enn de andre filmene, som i seg selv har basert seg mest rundt karakterene.

Karakterene, som det var lagt inn mye tid på å få etablert i forgjengerne, har knapt en opptreden der flere ikke en gang fått replikker og som så og si fungerer som statister. Her får man heller en følelse av at de er blitt skjøvet til side til fordel for trekant-dramaet mellom Legolas, Kili og Tauriel, som det virker som om at er blitt plassert inn i Hobbiten i et forsøk på å bygge mer på Ringenes Herre trilogien.

Det er en del av filmen som tar sted ved Mount Gundabad som veldig tydelig var filmet etter at det var bestemt å dele Hobbiten-boken inn i tre deler. Men til tross for dette er Midgards majestetiske verden praktfullt utført og fungerer som et spenningsbyggende sidesprang fra hovedhandlingen.

Filmen mangler dessverre en rød tråd som fører til at filmen oppleves som noe rotete nærmere slutten. Dette kan ha vært gjort med vilje med tanke på at en krig på denne størrelse er ment å fremstå som kaotisk, men det unnskylder ikke at handlingen fremstår som ufokusert og usikker rundt hvilken vei man ønsker å gå.

Fra et teknisk ståsted derimot er filmen alt en kan forvente av et 17 år gammelt Peter Jackson prosjekt. New Zealands fantastiske natur blandet med de utrolige CGI-effektene som satte Ringenes Herre på kartet i starten av årtusenet og Howard Shores musikk, gir filmen den ultimate følelsen av et episk slag. Men musikken kan til tider bli overdøvet av bombastiske lydeffekter men er fremdeles med på å skape en følelse av storhet i filmen.

Hobbiten finalen klarer alt i alt å sjonglere god, gammeldags action med sterkt drama.

Terningkast 5

Tekst: Remi Hayeknett@unikumnett.no

Foto: www.comicbook.comnett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.