Det er 25 år siden første filmen i Jurassic Park-triologien kom ut. I 2015 fortsatte historien med filmen Jurassic World. Nå er det tid for den andre filmen i den nye triologien. Jurassic World: Fallen Kingdom.

For tre år siden tok dinosaurene over Isle Nubela og ingen mennesker har vært der siden. Men kampen om dyrenes rettigheter er ikke over. Når et vulkanutbrudd truer å en gang for alle utrydde de siste dinosaurene drar Claire (Howard) og Owen (Pratt) til Isle Nubela med et team for å prøve å redde 11 raser. Men så går alt galt og det blir en nervepirrende kamp for å redde dyrene og seg selv.

Filmen er bedre enn den første i sin triologi, men om holder kan diskuteres. Spørsmålet om det i det hele tatt var riktig å gi nytt liv i fossilene fortsetter. Dette har blitt en veldig stor del av den nye filmen. Dyrene er jo ikke bare vakre og majestetiske, men kan også bli brukt som våpen. Det som i utgangspunktet er et flott budskap, å redde dyrene, forsvinner dessverre litt i en overdreven actionfilm.

Det er godt synlig at dette er den dyreste Jurassic-filmen så langt. Effektene er utrolige og alt ser fantastisk ut. Manuset og historien derimot virker lite gjennomført og manglende. Det er rett og slett litt for mye som skjer.

Filmen introduserer noen nye karakterer og selv om Chris Pratt og Bryce Dallas Howard er et herlig team på skjermen er den nye rollen Zia (Pineda), en herlig del av det nye teamet. Hun er morsom, men tar allikevel full kontroll uten å være for mye.

Vi møter også igjen kjære karakterer fra den første triologien, Ian Malcom (Goldblum) som ikke i seg selv er en stor del av filmen, men som er med på å skape nostalgi. Jeg skulle gjerne også ha sett mer av Dr. Henry Wu (Wong) som både var en del av den første triologien, men som vi også så igjen i Jurassic World. Karakteren har vært med på å gi en bredere forståelse av hva som skjer på innsiden av dyrene, noe som er noe manglende i denne filmen. Dette er kanskje spesielt viktig nå, når kampen om hvilke rettighetene dinosaurene skal ha i nyere tid er i gang.

Filmen er spennende, men veldig forutsigbar. Derfor blir den også litt for lang. Alt er utrolig kult å se på, men det blir litt mye av det samme. Både fra tidligere Jurassic-filmer, men også i løpet av denne. Fallen Kingdom setter følelsene i gang og det er nok lurt å ta med litt papirlommetørkle om du er en av dem som gråter når dyr får vondt, selv om de er CGI-dyr blir det veldig nært og virkelig.

Filmen får innimellom nostalgien til å gjøre et hopp, både i form av tidligere karakterer og bilder. Dette er dessverre ikke nok til å droppe finværet og dra på kino.

 

 

 

 

 

 

SKREVET AV: Mia Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.