Deadpool 2.2: no blood, booty or beheadings.

Jeg vet oppriktig ikke hva som kan bli sagt om once upon a Deadpool som ikke allerede har blitt sagt tidligere om Deadpool 2, siden alt de har gjort er å ta Deadpool 2, redigert den littebitt og satt inn en så liten håndfull nye scener at du rekker å se alle sammen på YouTube før grandiosaen din er ferdig i ovnen.

Once upon a Deadpool er en barnevennlig versjon av Deadpool 2. Så om du likte Deadpool 2, men skulle ønske kidden din også kunne se den uten at andre foreldre dømmer deg i de 40 milliarder facebookgruppene deres eller hvor enn folk med avkom kommuniserer; here you go.

Det ser óg ut som om de har lagt til flere av de slettede scenene i et forsøk på å kompensere for alle de voldelige scene de måtte fjerne for å komme seg under 12-års aldersgrensa. Noe som faktisk hjalp til med å binde historien sammen og gjorde den lettere å følge enn O.G. Deadpool 2.

Men dessverre har de kuttet mange scener og fjernet blodige, voldelige og seksuelle aspekter av filmen. Ofte har de rett og slett bare fjernet noen spesialeffekter og satt klippet tilbake inn i filmen uten tanke for litte mening det plutselig gir når karakterene reager på noe som ikke skjer.

Noen av referansene i Deadpool 2 var nokså daterte selv når originalfilmen kom ut, og har nå fullstendig gått ut på dato når de gjenbrukes i denne, men Ryan Reynolds er fortsatt en knupp, Deadpool er en smartass, det er fortsatt store og fine superheltkamper og alt du ønsker deg fra en Deadpool-film er fremdeles der.

Men du fanger veldig fort opp at noen veldig små ting ikke gir mening fordi det er ting de aktivt ikke viser deg. Det er spesielt 3 “ikoniske” scener som er veldig tydelig blitt bearbeidet for å funke for 12 års grense. En har effektene blitt fjernet fra og det fullstendig fjernet også vitsen i den scena, i den andre har de bokstaveligtalt croppet ut den ikke-barnevennlige delen og zoomet alt for nærme inn på ansiktet til skuespillerne så vi ikke skal merke at shady shit foregår og den tredje er fullstendig fjernet, som er synd, for 12-åringer er de eneste som hadde syntes den scenen var morsom.

Dette er også litt “øyet som ser”, men jeg føler de var veldig inkonsekvente med hva som kvalifiseres som et banneord. Noe er sensurert mens noe annet (og mye verre) er helt ok. Skuespiller Fred Savage er med som en av de nye hovedkarakterene, og hans kjemi sammen med Deadpool i scenene de deler er helt herlige og puster nytt liv inn i mange av scene fra den originale filmen. Det er også verdt å nevne at denne versjonen av filmen er en post-credit extravaganza med flere og bedre post credit scener enn vi vanligvis får. Bli i salen til du kastes ut, stol på oss, det er verdt det.

Tekst: Mats S. Høimyr

Forfatter

,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.