To timer fulle av nostalgi, og et gledelig gjensyn med en av våre barndoms favoritter. Vi forlot begge salen med et smil om munnen, etter å ha sett Knudens kulturskoles oppsett av “Shrek the Musical”.

Shrek møter Fiona for første gang. // Foto: Jasmine Marie Ramos

Musikalen, som hadde premiere 18.mars, er å se på Knuden hver dag frem til lørdag 25.mars. Den er basert på den kjente animasjonsfilmen “Shrek”, som kom ut i 2001, og William Steigs bok med samme navn.

“Shrek” er en vakker fortelling om vennskap, kjærlighet, og fordommer. I Knudens oppsett av musikalen, finner vi igjen både kjente scener fra filmen, og scener vi ikke har sett før. Vi møter for eksempel syv år gamle Shrek, som blir sendt alene ut i verden av foreldrene sine. Vi lærer også mer om Lord Farquaads barndom.

 

Lord Farquad foran slottet sitt i Duloc. // Foto: Jasmine Marie Ramos

Selv om noen scener er nye eller endret på, er essensen i fortellingen den samme. Det er imidlertid ikke musikken. Filmen er originalt ikke en musikal, men har likevel et kjent soundtrack. I musikalen er sangene sunget på norsk, og er sentrale i formidlingen av historien. Selv om sangene er nye, minner de likevel om de typiske “Shrek”-sangene vi kjenner fra før av. Forestillingen avsluttes med “I’m a Believer”, en sang vi også finner igjen i filmen.

Kanskje la du ikke merke til det som barn, men “Shrek” er full av humor, også for de voksne. Et eksempel på dette er når Shrek hinter til at Lord Farquaads slott er så stort fordi han forsøker å “kompensere for noe”. Dette tas også med inn i musikalen, men vi synes likevel dette kom enda tydeligere frem i filmen. Det er vanskelig å slå humoren i den originale Shrek filmen, men “Shrek the Musical” er likevel en morsom forestilling med mye humor. Det er lagt inn humor både for voksne og barn, og de energiske skuespillerne hadde ingen problemer med å få publikum med seg. Knuden kulturskole lykkes med å lage en forestilling for både barn, unge og voksne, og fremførte for en bortimot fullsatt sal.

 

Vår favoritt

Foto: Knuden – Kristiansand kulturskole

Musikalen var livlig med gode skuespillere, dansenummer og rekvisitter. En scene som vi ble spesielt imponert av, var da vi fikk møte Fiona da hun ble stengt inne i tårnet. Her fikk vi se henne både som barn, ungdom og voksen. Vi satt begge igjen med gåsehud etter å ha hørt den vakre sangen. De tre skuespillerne hadde stålkontroll på sangene, og formidlet Fionas håp og desperasjon på en utmerket måte. Dette nummeret står igjen som vår favoritt.

Vurdering 5/6

Authors

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.