Film nummer tre i filmserien skiller seg ut fra forgjengerne på en positiv måte. Det er en spennende og dramatisk fremstilling av frihetsforkjemperens kamp mot det tyranniske styret i Capital.

I Mockingjay – Part 1 fortsetter handlingsforløpet der film nummer to sluttet. Hovedpersonen Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) har blitt plassert på rehabilitering i en hemmelig opprørsleir i Distrikt 13. Opprørsgruppen er ledet av Plutarch Heavenbee som er spilt av den nylig avdøde Philip Seymour Hoffman og president Alma Coin (Julianne Moore). De ønsker de å bruke Katniss som symbol for opprør slik at de kan rekruttere enda flere medlemmer til gruppen. Katniss er usikker, men velger å kjempe når de viser hvilke ødeleggelser distriktet hun kommer fra er blitt utsatt for.

Katniss bærer preg og skyldfølelse for at hennes nære venn, Peeta, (Josh Hutcherson) ble etterlatt i den forrige filmen. Hun prøver dermed å finne Peeta ved å ta i bruk hennes nye kontakter innenfor opprørsgruppen.

Uavhengig av sitt unike science fiction tema og kontekst, kan man relatere til karakterene og handlingen i denne filmen. Dramaet og spenningen er høy og man blir som seer såpass engasjert slik at man får lyst til reise seg opp, og gi sin støtte til frihetsforkjemperne gjennom deres gjenkjennelige håndhilsning og plystring.

Den store fanskaren og andre generelle kinogjengere har en god kinoopplevelse i vente med Mockingjay – Part 1, som legger opp til en real avslutning i del 2 som kommer til neste år. I mellomtiden får vi enten smøre oss på med tålmodighet, eller så kan vi jukse litt og gå til innkjøp av bøkene.

Terningskast: 5

Tekst: Amir Hayeknett@unikumnett.no

Foto: moviepilot.comnett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.