Fredag kveld var Kilden fylt opp. Det var klart for festkveld arrangert av Strømmestiftelsen, Bestevent, Gumpen og Sparebanken.

Strømmestiftelsen er med på å gi fattige familier et håp om en gang å slippe fattigdom og fredagens konsert var blant inntektskildene.

Etter en god innføring i  hva Motherhood, som programmet heter, fikk vi høre to sanger av hun som også synger på den kommende serien. Før Vamp ble introdusert for publikum. De slapp sin rykende ferske plate ”La la la” samme dag, og vi fikk høre flere av de nye sangen som de første på deres nye turné. Av nye sanger kan nevnes ”Amilia” og akkurat denne dagen var det mye regn i Kristiansand, og mer skulle det bli – så da prøvde de å roe det ned litt med ”Det roliga regnet”. Så får vi se om værgudene vil høre.  

De spilte også mer kjente sanger, som  ”13 humler”, ”Månemannen”, “Tir´na Noir” og  avslutningsvis den litt nyere, men velkjente ”Liten fuggel”. Også kjente dikt som er blitt tonesatt ble spilt, her kan nevnes Hallo-Adjø, der tekst er skrevet av Kolbein Falkeid og melodier av Jan Ingvar Toft.

Man ser tydelig at Vamp koser seg når de står sammen på scenen, ved at de har mye god mimikk og lekenhet med hverandre. De beveger seg ikke så mye, men når de gjør det, gjøres det på riktig tidspunkt. De er også flinke til å få med publikum. Publikum denne kvelden virket litt motvillige, men det kom seg etterhvert. Da det etter hvert var kommet til allsang, ble kanskje noen litt skremt, og Toft forteller det var det verste han visste før, men så innså han at det kunne være med å hjelpe, og da var det greit. – ”Og nå trenger vi faktisk litt hjelp av dere. Så det jeg lærte den gangen var en pusteøvelse som jeg vil dere skal være med på nå – jeg teller til 3, og så trekker dere inn pusten. Flott! Og det er egentlig hele øvelsen. På neste sang vil vi gjerne at dere bruker dette, og er med på refrenget, det er veldig enkelt, det er bare å synge na na na…” Her viser det seg at Øyvind blir imponert over publikum, og gir tommel opp.  

Musikken er bra, variert fra rolige ballader, til noen med litt mer futt i. Det kunne innimellom være vanskelig å oppfatte hva som ble sagt mellom sangene, og derfor var det en fordel å ha litt kunnskap om tidligere Vampsanger, for det var ikke alltid mulig å oppfatte sangtittel for eksempel.  

Totalt dro Vamp oss gjennom 15 sanger. De fikk stående applaus da de gikk av scenen, så de kom fort inn igjen, og avsluttet da kvelden med den nydelige sangen fra 2012, ”Liten fuggel” og fikk også her med publikum på slutten.  

Alt i alt en fin kveld i Kilden med mye bra og viktig innhold.

Tekst og foto: Miriam Ormøy Ibsen

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.