Denne uken har jeg frydet mine ører med debutalbumet til det Trondheimsbaserte bandet JUNO. Jeg har vært så heldig og få opplevd de live et par ganger før release og har ikke annet en glødende anbefalinger å videreformidle (mulig jeg også gikk på musikklinja samtidig som den ene sangeren).

Hva får man når man kombinerer: akustiske instrument, asymmetriske takt perioder, samfunnskritiske tekster, en dæsj frijazz og god gammaldags pønkenergi? Jo, noe jeg kommer til å like.

Albumet er meget godt strukturelt bygd opp med mere moderne, lyttervennlige låter med uregelmessige delvis friimproviserte avbrudd med titlene «Mood». Vi når energiske høydepunkt med låter som åpningsnummeret «They See You» og «Baby I›m Shocked» og ballader av de sjeldne med «Need you to know».

Ellers må jo en nevne de anstrengelsesløse virtuose musikalske «chopsene» som gjennomsyrer hvert øyeblikk. JUNO klarer å vise sine ferdigheter uten å slå lytteren over hodet med tekniske manøvre. Alt I alt er dette forhåpentligvis hvor noe mainstream musikk vil fortsette sin utvikling.

Hør på Juno!

Tekst: Adrian McAllister

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.