Stortingspolitikere, minister, rektorer og ikke minst studenter, var tilstede for å markere Ansgarskolens 30-års jubileum i Kristiansand.

– Før lå Ansgarskolen i Oslo, men for 30 år siden kom den hit, sier studenttillitsvalgt Martine Amundsen.

Hun var tilstede under feiringen av Ansgarskolen hvor blant annet Ansgar Gospel Choir sang, og forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø holdt tale.

En skole i vekst

Ansgarskolen, som ligger på Hånes i Kristiansand, har sine røtter i Det norske misjonsforbunds Missionsskole, som ble opprettet i 1913. Hovedoppgaven til skolen har vært å utdanne pastorer og misjonærer, men i de siste årene har høgskolen utviklet seg fra å være et teologisk lærersted til å bli en høyskole med et variert studietilbud med flere studieprogram.

Det er noe som har blitt omfavnet av studentene sier rektor Ingunn Folkestad Breistein ved Ansgarskolen.

– Vi opplever at studentene har stor interesse for fagene vi tilbyr. Både psykologi, teologi, musikk og interkulturelle studier er noe som flere og flere vil studere her så jeg tror vi leverer noe bra.

Rektor på Ansgar, Ingunn Folkestad Breistein.
Et godt alternativ

Totalt har Ansgarskolen 395 studenter sammenlignet med 332 studenter i 2017. Det er en skole i vekst og selv om ikke Ansgar er den største aktøren innen utdanning på Sørlandet sammenlignet med UiA sine 13000 studenter, er skolen likevel en viktig aktør for utdanningstilbudet i regionen. Det understreker statsråd Iselin Nybø.

– Jeg er veldig opptatt av at i vår universitets og høyskoleflora så er det viktig at vi har ulike tilbud og variasjon. Og sånn sett så spiller jo Ansgar en viktig rolle for det tilbyr jo noe annet enn mange av de andre universitetene og høyskolene vi har. Og da særlig for de som ønsker å gå på en skole med et kristent verdisyn hvor du på en måte får kristendommen mer inn i det daglige på høyskolen.

Statsråd Iselin Nybø.

Tekst og foto: Andreas Guthe

 

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.