Ingunn Tønnevold Hansen, nestleder i FRI Sør ønsker å samle skeive studenter på sørlandet.  Hun har sammen med fire UiA studenter opprettet Facebook-gruppen “Skeive studenter UiA”.

Facebook-gruppen “Skeive studenter UIA” ble opprettet etter et møte mellom Skeiv Ungdom sør, FRI Sør og Skeive Sørlandsdager. Den skal fungere som en møteplass for skeive studenter.

– Alle er forskjellig. Vi ønsker ikke å fremstille gruppen som at alle skeive personer har én og samme interesse, men heller å være et nettverk og en delingsplattform for arrangementer, nyheter og annen relevant informasjon, sier Hansen.

Fremfor å være en plass der du kan få nye venner, er siden heller en plattform for å holde deg oppdatert på hva som skjer. 

– Vi har  ingen ambisjoner om at alle medlemmer i gruppa skal bli venner. Men hvis vi kan bidra til å skape nye relasjoner hadde jo det vært hyggelig, sier hun.

– Viktig å vite at man ikke er alene

Et av de viktigste målene til gruppen er å skape synlighet studentene imellom.

– Vi ønsker å være synlige for både dem som har kommet ut, og dem som ikke har det. Spesielt for dem som sliter litt ekstra med dette. I slike situasjoner tenker jeg noe av det viktigste er å vite at man ikke er alene, uavhengig av om man ønsker å være med i en Facebook-gruppe eller ikke, understreker Hansen.

Hun ønsker også å lage en studentforening tilknyttet STA som en naturlig forlengelse av Facebook-gruppen. Men det blir nok litt fremover i tid. 

Likestilling på Sørlandet har vært et hett tema de siste årene. Selv om inkluderingen har vært diskutabel til tider er ikke gruppen ment som en motvekt til den manglende inkluderingen. 

– Gruppa handler mer om å finne likesinnede innad, enn å være en reaksjon på noe utad. Likevel er det vel ingen hemmelighet at Sørlandet kanskje ligger litt bakpå når det kommer til likestilling generelt. 

Det har lenge vært et ønske om større synlighet for skeive på UIA. Facebook-gruppen som nå har 66 medlemmer er et steg i riktig retning, ifølge Hansen.

– Vi håper tallet øker enda litt når semesteret starter igjen, avslutter hun.

Tekst og foto: Saif Khan

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.