Skjermbilde 2016-04-06 kl. 09.26.56

Unikum finner du i magasinformat rundt om på Campus Kristiansand og Campus Grimstad i tillegg til utvalgte steder. God lesning fra oss i redaksjonen!

Les Unikum her! 

-Et par ord fra redaktøren-

Nå er det på’an igjen. Vår alles kjære vårjakt der studenter løper løpsk i akademisk litteratur som fritt vilt, mens lærere sikter på alle som stikker nesa fram med tunge fasitter og kritisk vurdering.

Universitetet har en slik skyv-dra organisering, hvor de først kaster kunnskapen til deg og mater den inn med pedagogiske metoder for så å legge terskelen høyt opp og kalle deg tilbake for å se om du faller. Først er studenten som ei ku som løper fritt på sommerbeite for første gang og ser seg begeistret omkring etter uendelig mye mer kunnskap. Deretter blir målestokken funnet frem for å se hvem som går til slakt. Som en portens vokter ser eksamensverket ovenfra og ned, og om en uheldig student som har falt for en hard dom over et stykke historieanalyse eller ulogiske fragmentligninger med tre eller flere fullstendig ukjente løsninger, kan han krype til korset med lua i hånden og halen mellom beina til liten nåde. Da skulle du ha tenkt før. Derfor er det godt at studenten er godt forberedt med lange forelesninger, en trillion ord og søvnløse netter.

Les Unikum her!

Om du, kjære leser, er en av disse hardt studerende studenter, kan det tenkes at det føles behagelig å følge uhøytidlige linjer uten fagord og substans i vår fantastiske studentavis Unikum, som hver måned leverer gratis lesestoff, spalter og smånytt for å avveksle tanken til noe annet. Gjennom lange korridorer travler stressede eksamenskandidater med rask gange, åndedrettsvansker og øyne som triller ustoppelig fra side til side som om de fremdeles pugget anatomileksikonet, lederskapspsykologi eller kinesisk grammatikk.

Om det ikke bare var for disse utfordringene. I tillegg er det løpetid for alle studenter. Søvnløse netter kan komme av mer en studier. Og hvorfor smaker øl så inmari godt etter en lang mørketid, med litt sollys og teft for forplantning? I tillegg har vårt moderne samfunn ikke klart å opplyse oss om hvordan mat, livstil og kroppen vår fungerer sammen. Vi tror fremdeles at vi blir mer våkne av kaffe, mindre sultne av hvetemel og sukker, mer intelligente og rolige av snus, elegante av røyk, bedre forberedt av lite søvn, lykkeligere av mer øl, mindre syke av medisiner, mindre tørste av brus, og langt, langt flere. Det går en bølge over verden akkurat nå. Flere og flere våkner opp og tar med internett som verktøy tak i sin egen bevissthet. For å yte godt på universitetet må alle jobbe hardt for å klare kravene. Det er ikke nok å gjette på en-kryss-to oppgavene lenger. Slik er det med alle andre sider av livet også (bortsett fra parring). For å lykkes må man studere nøye og grundig.

Det er ikke sikkert at alt løser seg etter å ha lest hvert eneste ord i dette magasinet, men det er verdt et forsøk. Gjemt i hver tekst og hver artikkel gjemmer det seg små godbiter som du kan finne og bruke. Redaksjonen håper i hvert fall at akkurat denne utgave kan bli nevnt i en fotnote under en saftig eksamensoppgave. God vår!

Les Unikum her! 

Erika R.ErdösSend mail
Ansvarlig redaktør 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. […] – Jeg syns det en ekstrem reaksjon. Og det er så ekstremt trist. Det viser hvor redd den marrokanske stat er for å internasjonal oppmerksomhet på denne saken. Det finnes flere okkuperte landområder i verden, men selv der blir man ikke nektet inngang. Selv om jeg var klar over muligheten for å bli kastet ut, er jeg fremdeles sjokkert over hvor innestengt Vest-Sahara er. Unikum har kontaktet den marrokanske ambassaden i Norge og det marrokanske utenriksdepartementet – for å få marrokanske myndigheters versjon av saken. Om du ønsker å lese mer om konflikten, skrev Unikum en lengre reportasje i april 2015. Den kan du lese her. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.