Forside unikum
Trykk på bildet og du kommer til August-utgaven til Unikum.

Semesterets første Unikum-utgave er endelig her! Unikum-magasinet kan du lese på nett og finne rundt om på campus i Kristiansand og Grimstad samt utvalgte steder. God lesning!

VELKOMMEN TIL UNIVERSITETET I AGDER!

Et nytt semester har startet og nok en gang er vi alle her, fylt med forventninger og motivasjon til å gjøre vårt beste i det nye studieåret.

Realistiske forventninger kan være vanskelig å temme, og mange ganger møter vi en bitter erkjennelse når vi ikke kan materialisere disse ideene vi hadde om oss selv i begynnelsen.

Noen av oss vil mislykkes og noen ikke, men på slutten av dagen er det bra hvis vi klarer å lære og å akseptere at det å mislykkes er en del av livet. Det vi må da gjøre er å finne mot og styrke til å prøve igjen til vi finner veien.

Som student vil jeg gjerne se mer av oss ta en mer bevisst titt rundt, dele mer empati, være mer vennlige og hjelpsomme, og utgjøre en forskjell. Uansett hvor liten! Universitetet i Agder er ikke bare et kaldt og sterilt sted for midlertidig eksistens. Vårt universitet er som en stor familie der alle er i en form for tilkobling og denne forbindelse bør styrkes og forbedres av hver enkelt av oss.

Gjør ditt opphold her minneverdig ved å vokse sammen med oss, lære mer om deg selv, utvikle og se alle de vakre tingene som kommer hver dag foran øynene dine.

Vi i Unikum jobbet hardt for å gi deg en rekke gode artikler nå i august. Du kan lese om en app som kan hjelpe med å gjøre studielivet tryggere for deg og vennene dine, om hendelser som ser frem til å avsløre sine hemmeligheter for et nysgjerrig og intelligent sinn: TEDxArendal og Grimstad Color Festival.

Silje prøver å diskutere hvor relevante karakterene er i å åpne dører, og om karaktersystemet vi har i Norge i dag er rettferdig. Kjetil har vært på besøk i Kara Tapen, en nedlagt militærleir like på den greske øya Lesbos som har blitt til en flyktningleir. Her er det studenter fra UiA som istedenfor å bruke fridagen på å lese, velger å rydde en leir med plass til 400 mennesker. De tragiske historiene er rundt oss alle, og vi får et godt innblikk i situasjonen til en gruppe mennesker som prøver å løpe fra en mørk virkelighet uten noen garanti for positivt utfall.

Du kan også lese mer om noen av studentaktiviteter ved UiA, og møte et band fra vårt universitet som bringer frem noen uvanlige musikalske vibber og er godt mottatt overalt hvor de underholder.

Vi fikk snakket med den nyvalgte rektoren og finner ut mer om ham i «På fornavn med Frank».

Vi har bokanbefalinger og satire, vi har sterk tekst som ikke må bli lest av følsomme sjeler, og vi har underholdning, nyheter og kultur.

Vi ønsker deg en flott semesterstart! Få nye venner, og husk å lese Unikum-magasinet og unikumnett.

Vi trenger alltid flere folk her i Unikum, så hvis du er interessert i journalistikk, grafisk design, fotografering, nyheter, kultur, PR og mye mer, ikke nøl med å ta kontakt!

Husk at det er utenfor komfortsonen magien skjer!

Erika R. ErdösEmail
Ansvarlig redaktør

Les august-utgaven av Unikum her!

 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.