kelvin_1Drømmen er å holde konsert på hovedscenen på Roskilde og overlate kontorarbeidet til noen andre. Med særegen vokal, fengende musikk og en imponerende CV er de på rett spor.

VI HAR FLERE ferdig innspilte låter, røper Daniel Hinderaker (23) og kikker forsiktig bort på resten av gjengen.

Før han rekker å si noe mer blir han avbrutt av Torstein Ørland (22):

Er det noe vi kan si da, sånn egentlig?

Brynjar Blomvik (25) rister på hodet.

Det skal vel egentlig være hemmelig, svarer Nicholas van Eck (24).

Torsteins smittende latter sprer seg i gruppa.

­­­­­­­­­­­- Nå er det i hvert fall for sent! ler Oda Ulvøy (25).

Det er lørdag ettermiddag. Bladene fargelegger den grå høstdagen. Det er stille. Fem musikkstudenter ved universitetet i Agder har pause fra deres første øvelse siden våren. De er samlet i en sittegruppe ved inngangen til fakultetet for kunstfag.

Vi er ikke så erfarne intervjuobjekter enda, sier Nicholas unnskyldende.

BEGYNNELSEN
Det hele startet for to år siden. Det var eksamen, og de fem studentene ble spleiset i forbindelse med semesterets årskonsert. En felles interesse for elektronisk musikk og et ønske om å benytte vanlige elektromekaniske instrumenter, resulterte i det musikalske 
konseptet; KELVIN.

Navnet er litt tilfeldig valgt, som trukket opp av en hatt, forteller Oda.
 Hun legger bena i kryss og flytter håret bort fra ansiktet.

Vi hadde et ønske om noe kort og fengende som kunne følge en slags navnetrend, forklarer Daniel.

Hvilke forslag var vi innom? spør Nicholas.

Det blir stille. De tenker.

Husker dere ikke at vi vurderte «Electric Outbreak»? utbryter Oda.

kelvin_3

IMPONERENDE CV
I mars 2014 spilte de sin aller første konsert som oppvarming for bendik, Kaja Gunnufsen og Heores & Zeroes. Måneder med flere konserter, festivaler og konkurranser førte til en voksende oppmerksomhet fra lokalmiljøet i Kristiansand og utenfor.

Den største utfordringen var jo å bli lagt merke til utenfor nærmiljøet. Det var mange konserter, men det har også vært mye masing på mail, sier Oda.

Hun ler.

Etter et tips fra Kjetil Nordhus, daglig leder i Sørf, kom bandet i kontakt med produsent Morten Martens. Innspillingen til deres første singel «Strobelights» ble realitet, og låta ble spilt opptil flere ganger på ulike radiostasjoner.

Singelen hjalp oss å komme over kneika. Endelig hadde vi noe konkret å vise frem. I tillegg kunne vi promotere musikken vår på P3 urørt, sier Torstein.

Han legger bena på bordet og vipper stolen bakover.

I forbindelse med P3 urørt, fikk Kristiansand-bandet  spille under Slottsfjellfestivalen i sommer.

Vi fikk en telefon fra P3 og forespørsel om vi ville spille på Urørtscenen. Sommeren etter stod vi på scenen under Slottsfjellfestivalen, forteller Nicholas.

Han retter seg opp og drar hånda gjennom håret.

Det har bare gått to år, men kelvin har allerede en imponerende CV.

Det føles som vi var i kulda, og plutselig kom inn i varmen, sier Oda og kikker på bort på guttene.

De smiler stolt.

kelvin_2


OPPMERKSOMHET
I høst slapp Kristiansand-bandet sin andre singel «Lighst are low», som i tillegg til svært positiv tilbakemelding, også ligger som nummer to på C-lista på P3.

Det er gøy! Skikkelig gøy! Det er godt å bli lagt merke til og få en bekreftelse og tilbakemelding på det vi gjør, sier Daniel.

Over tusen «likes» på Facebook og i underkant av to hundre følgere på Instagram har gitt mersmak. Som et selvstendig band har de, i tillegg til musikken, også ansvaret for alt av det generelle kontorarbeidet som følger med. Derfor gleder de seg til den dagen de kan overlate ansvaret til noen andre, og få muligheten til å fokusere hundre prosent på musikken.

Det er lett å bli opphengt i tallene, særlig når vi har ansvaret for sosiale medier, mail og kontakter. Det tar mye tid. Det er så klart gøy med «likes», men man kan ikke henge seg opp i tall, sier Nicholas.


EGENKOMPONERT
Pausen er over. Gjengen reiser seg og forsvinner ned noen trapper, gjennom en tykk kjellerdør og inn i et øvingsrom. De setter seg i en halvsirkel bak hvert sitt instrument. Rommet fylles av trommeslag, gitarspill, keyboard, bass og vokal.

Bandet startet med coverlåter, men spiller i dag kun egenkomponert musikk.

Veien fra råformat til ferdig låt er en tidskrevende og vanskelig prosess! Det er mange følelser i sving, og de samme følelsene blant oss slår aldri til samtidig. Vi blir frustrerte, glade, triste og lettet om hverandre, forteller Nicholas.

Oda spiller av et opptak fra mobilen sin mens guttene lytter konsentrert og kommer med forslag og innspill.

Vi jobber mye for oss selv, deler med hverandre via Dropbox, og setter det sammen under øvelser. Dropbox er vår venn! ler Daniel.

Det elektroniske bandet spiller musikk og har individuelle erfaringer innen rock, funk, pop og jazz. De skaper ny musikk og blander sjangre i et moderne elektronisk uttrykk, med dansbare og fengende låter.

Vi ønsker å lage låter med sterke refreng, og god balansegang mellom sjangre. Vi vil spille musikk for alle. For spesielt interesserte, men også for generelle musikkelskere, forklarer Daniel.

I starten jobbet vi mye med å finne vår lyd, vår særegenhet. Finne den gode melodi. Vi har jo hatt både oppturer og nedturer med gode og dårlige konserter, men vi har ingen planer om å slutte, forteller Torstein.

Drømmen er å kunne spille på hovedscenen under en av de største festivalene, sier Oda.

De retter seg engasjert opp og kaster seg ut i diskusjonen. Det er ingen tvil hvilken festival som står øverst på ønskelisten.

Roskilde, sier Oda på vegne av kelvin.

Dette er KELVIN
Vokalist
– Oda  Ulvøy (25)
Trommeslager – Daniel Hinderaker (23)
Bassist – Brynjar Blomvik (25)
Gitarist – Nicholas van Eck (24)
Keyboardist – Torstein Ørland (22)

Elektronisk band fra Kristiansand, dannet i 2013 av musikkstudenter ved Universitetet i Agder.

To utgitte singler
«Strobelights» – 20. februar 2015
«Lights are Low» – 2. oktober 2015

Tekst og foto: Helene FossliSend mail

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.