Hva: Barcelona Teatro Festival
Hvor: Teateret
Når: 1, 2 og 3 februar

Man trenger ikke kunne spansk for å se disse forestillingene. To av dem er helt uten ord, og den siste (Black & Blue) har engelsk tale, selv om man strengt tatt ikke trenger språkforståelse. Det er det fysiske som er kjernen i alle forestillingene. Alle tre forestillingene er lekne, annerledes og drar publikum med seg. Jeg ble fascinert over hvordan noen kan ha så få hjelpemidler, og likevel skape så mye. Det var en imponerende kreativitet og presisjon. Profesjonelt utført fjas og tull.

Solini

en barneforestilling om en optimistisk mann som stadig kommer i nye problemer. Når man tror han ikke kan få flere (det er jo tross alt bare ham og en krakk på scenen), så kommer han inn i enda flere problemer. En interaktiv og humoristisk forestilling som passer både for voksne og barn. Man kan ikke unngå å leve seg inn i historien til denne godtroende, optimistiske mannen som blir fascinert av de enkleste ting. Hans løsninger på de usannsynlige problemene er sjarmerende.

eMe

Også en fysisk teaterforestilling med en mann uten mange hjelpemidler på scenen. Denne var i nogenlunde samme stil som den forrige, men den var i tillegg overraskende rørende. Her var mimingen svært presis, og jeg ble faktisk satt ut over hvor mye man forstod, selv om det «bare» var miming. De første fem minuttene handlet om at han tenner på en sigarett, og hvert minutt var mer interessant enn det forrige. Publikum utbrøt stadig «au!» eller «aaaw» utifra de ulike situasjonene og historiene som kom frem. Interaktivt, rørende, humoristisk og imponerende. Svært høy kvalitet. Og gled dere til han krangler med kroken. Og Gud. Uten ord, likevel tydelig.

Black & Blue

En musikalsk forestilling om divaen Blue og hennes ukulelespillende partner. Den ene er en selvdigger, den andre bare koser seg med ukulelen og er fornøyd og glad. En leken forestilling som fikk meg til å le hysterisk fra første øyeblikk. De flørter med publikum, har en deilig frimodighet, samtidig som de fjaser i vei. Høyt nivå med svært presis tempoforståelse. Ikke bare musikalsk, men også humoristisk tempoforståelse.

Hvis du er gira på en kveld der du blir imponert over noe litt utenom det vanlige, ta deg en tur ned på Teateret og få med deg de tre forestillingene.

Tekst: Marthe Elden Wilhelmsen

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.