BARE Studenthus har siden det åpnet i august 2023 hatt 18-års aldersgrense alle dager i uken, og på alle arrangementer. Studenthuset blir godt brukt av studenter som leser til eksamen, i tillegg til linjeforeninger som har arrangementer, og folk som legger turen til byen innom studenthuset. I Kristiansand er BARE studenthus det eneste utestedet som er åpent for folk under 20 år alle dager i uken. Enkelte utesteder har 18-års grense noen kvelder i uken, men på grunn av salg av alkohol med høyere prosent, velger utestedene å ha 20-års grense.

Nå vurderer Studentsamskipnaden i Agder (SiA) å endre aldersgrensen på BARE studenthus. Aldersgrensen vil fortsette å være 18 år fra mandag til onsdag, men hvis grensen blir endret, må de som er under 20 år dra hjem etter klokken 22 på torsdager, fredager og lørdager.

Prosessen med å endre aldersgrensen er preget av sterk diskusjon på grunn av dilemmaer som kan dukke opp. For eksempel kan gjennomføring av fadderuken i august bli mer komplisert. 50% av alle nye studieplasser går til dem som søker med førstegangsvitnemål, og de aller fleste av dem er under 20 år. Dette kan skape en problematikk fordi mange av arrangementene, foregår rundt Kristiansand sitt uteliv.

En annen problematikk kan dukke opp rundt arrangementer og konserter på BARE. Flere av linjeforeningene på UiA holder jevnlig arrangementer på BARE, for eksempel arrangerer Kristiansand Studentsamfunn quiz hver torsdag. Her kan en ny aldersgrense gjøre at yngre studenter må forlate lokalene før et arrangement er over.

En endring av aldersgrense på studenthuset kan gjøre at de yngste studentene går glipp av muligheten til å ordentlig inkludert i studentlivet. Dette fordi mye av det sosiale foregår på utesteder i helgene. Unikum tok kontakt med leder av SiA Pål Harv. På spørsmålet om en mulig endring av aldersgrensen, svarte han dette:

– Overordnet er det viktig at alle studenter har tilgang til et studenthus, og dette er også føringen fra SiA. Det har imidlertid vært et ønske fra mange studenter om utvidet alkoholservering.

Han understreker at BARE ikke har besluttet å endre aldersgrensen enda, og at de aktivt vurderer dilemmaene som dukker opp. Med en aldersgrense på 18 år kan ikke BARE selge alkohol med høyere enn 22%.

 

Unikum følger med på saken, og saken vil videre oppdateres på nett.

 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.