Da Nin Ingelin Festvåg gikk på talerstolen under NSOs møte var det med en kampsak for øyet: Å få studenter, uansett legning, til å føle seg velkommen og inkludert.

– Jeg vil bruke utestemmen min her i dag som en homoaktivist, fortalte Festvåg til forsamlingen fra talerstolen fredag. Hun vil komme med en oppfordring og utfordring til NSO om å gå tilbake og kreve likestilling.

På NSO landsmøte i helgen var utestemmen en viktig del. Utestemmen var en oppfordring om å si ifra og stå opp for deg selv og andre. Nin Ingelin Festvåg fra UiA gjorde nettopp dette.

– En del av dette er å flagge med regnbueflagget på skeive dager på alle institusjoner over hele landet, forteller hun og mener at universitetene og høyskolene må vise at alle er velkomne og ønsket.

Festvåg har jobbet med dette lenge og har allerede tatt opp dette på studentparlamentet på UiA, men vil også at alle de andre institusjonene skal flagge. Derfor ville hun bruke utestemmen sin på NSOs landsmøte.

– Det er viktig for meg at blant annet UiA som en institusjon viser at de setter pris på og ivaretar alle studenter. De flagger allerede på norske flaggdager og da syntes jeg det er naturlig at de flagger på skeive dager også. Nå som så mange av institusjonene i Norge er samlet er det en ypperlig mulighet til å få til dette overalt. Det er viktig at vi forteller at vi ser alle uavhengig av hvilket kjønn du liker.

Festvåg mener at det er for lite synlig at universitetene akseptere og inkluderer uansett legning og forteller at hun mener de burde bruke for eksempel Rosa kompetanse for å gi mer kunnskap til forelesere og universitetsstyret.

– La oss vise alle studentene at alle er like velkomne. Det er fint at Frank Reichert gikk i paraden i fjor og håper UiA fortsetter å gå under STA sitt banner. Og oppfordrer alle institusjonene å gjøre det samme.

Tekst: Mia Wright
Foto: Matias Smørvik

 

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.