Bibliotekaren forside

Sommeren er over, og høsten er i anmarsj. Dette merkes på biblioteket ved at mange studenter endelig har funnet veien tilbake til oss. Leseplassene fylles, og det er igjen liv og røre mellom bokreolene.

Høsten er en mørk og noe trist årstid som kan gjøres lettere med varme drikker, gode bøker og dype, reflekterende filmer, eller kanskje heller en god høst-øl på Østsia sammen med vennegjengen din.  Høsten er innetid, og gir kanskje færre muligheter til å bli kjent med nye mennesker og skape nye relasjoner enn ellers på året, men biblioteket er som kjent et møtested hvor studenter samles til både faglige og sosiale aktiviteter.

Det sies at nordmenn er et vanskelig folkeslag å bli kjent med, og man kunne tenke seg at dette spesielt tydeliggjøres på et bibliotek. Når du tenker over det, hvor mange har du blitt kjent med på biblioteket? Kanskje ikke så mange?  Hvis dette er tilfelle, så er det ganske trist, når så mange potensielle nye venner og kanskje kjærester befinner seg i samme rom, ved samme bokreol!

I litteraturen og populærkulturen er biblioteket ofte settingen for begjær og romanse. Spesielt kyssing er en gjentagende og mye beskrevet aktivitet, men et sjelden syn på Universitetsbiblioteket. Det er kanskje tabuet med et offentlig, ordentlig og stille rom som gjør biblioteket til et spennende og noe pirrende sjekkested. I 2011 arrangerte biblioteket i San Francisco litterær speed-dating. Kanskje noe lignende hadde vært nødvending for tilbakeholdne norske studenter?

Kanskje neste gang du er på biblioteket hilser du på en fremmed, kanskje du tør å spørre den pene gutten eller jenta om et godt litteraturtips, eller anbefalt støttelitteratur?  Kanskje du heller er på jakt etter romantikk i trykt form. Uansett tar ikke Universitetsbiblioteket ansvar for følgene.

Love in the library 
Quiet and cool
Love in the library
There are no rules
Surrounded by stories
Surreal and sublime
I fell in love in the library
Once upon a time 

(Tekst fra sangen «Love in the Library» av Jimmy Buffet)

Lykke til!

Med vennlig hilsen
Roger Fromreide
Universitetsbiblioteket i Agder

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.