I år blir Spadser & Blæse-Ensemblet 40 år, men korpset ligger ikke på latsida av den grunn. Jubileet feires med plateinnspilling og stor ståhei.

Foto: blaesen.blogspot.no

 

«Trafikken var kaotisk, politiet i villrede. Journalister og fotografer vrimlet av sted. Publikum var overveldet. Jubelen var stor, applausen større, presseomtalen størst. Kristiansand hadde fått en ny stor attraksjon. Unikumet SPADSER & BLÆSE-ENSMBELET var et faktum. Den første offisielle konsert av SPADSER & BLÆSE-ENSEMBELET ble avgitt på jernbanestasjonen, hvor et fotballag fra Rogaland Distriktshøgskole ble ønsket velkommen med hornmusikk på perrongen i Christianby.»

Det er altså ikke bare studentavisen Unikum som er et unikum. UiAs eneste studentkorps har vært et unikum i straks 40 år. Den 20. september i år er det nøyaktig 40 år siden denne begivenhetsrike hendelsen, som er beskrevet nettopp slik på Blæsens hjemmesider, fant sted. Spadser & Blæse-Ensemblet, for de fleste av oss bare kjent som Blæsen, har satt av hele 2014 til å feire det runde tallet som ellers assosieres med midtlivskrise. Men hos Blæsen er 40-årskrisa langt fra tilstede. De er per dags dato den musikalske studentorganisasjonen med flest aktive medlemmer, og har til og med overlevd kollegene sine i Omph & Blæds, som var studentkorpset i Grimstad. Og for Blæsen vil nok feiringen ingen ende ta. Fra 21. til 23. mars var de vertskap for SMASH, som er en samling for alle studentkorpsene hele Norge. Poster på programmet er en slags rebusløype gjennom byen, pub til pub-runde og konserter for hverandre. Ansvaret for å arrangere SMASH rullerer på fire studentbyer i Norge, og siden Blæsen arrangerer i jubileumsåret sitt, gjør de ekstra stor stas på SMASH denne gangen.

Men det er ikke bare SMASH som markerer feiringen deres. Midt i mars spilte de inn en jubileums-CD med sitt allerede kjente og kjære repertoar og en nyskrevet Stiften-sang som ble framført av Blæsen og de andre studentkorene som holder til i bygg 20 på Gimlemoen. At Blæsen spiller inn plate ved et jubileum har etterhvert blitt tradisjon, og sist de skrittet over terskelen til studio var i 2009 da de fylte 35. Unikum har prøvd å finne ut om Blæsefansen kan oppdrive den nylig innspilte CD-en, men har ingen detaljer på bordet. Dersom noen av våre lesere føler trangen til å høre opptak av Blæsen, vil nok det enkleste være å kontakte dem selv.

Sist, men ikke minst, feires selve fødselsdagen, eller Constitutionen som det kalles på fagspråket, rundt 20. september. Hvor mye kake som kommer til å blir servert er ennå uvisst, men en viss mengde boller og brus er det nok garantert for. Blæsen pleier å være gode til å feire seg selv, og når det er rundt tall som skal feires må armen nødvendigvis enda mer i vinkel enn ellers.

Unikum gratulerer!

Tekst: Tale Haukbjørk Østrådal – red@unikumnett.no

Foto: blaesen.blogspot.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.