Tidligere i høst startet jeg min master i samfunnskommunikasjon ved Universitetet i Agder. Jeg har siden dag én kjent forskjell på nivået fra bachelor. Da er det viktig å minne seg selv og andre om at karakter teller mer enn karakterer.

Blogger og student Marit Grimsrud gir oss noen gode tanker og ideer å reflektere over rundt det å være student i eksamenstiden. Les hva hun skriver om på bloggen sin der hun blant annet oppfordrer til å sette av tid til seg selv under den travle eksamensperioden vi er på god vei inn i. Trykk her for å komme til Marit Grimsruds blogg.

Forstå meg rett: det er bra å være en ambisiøs student, og det er ikke skadelig å være flink. Sevfølgelig er det herlig å få mestringsfølelse av gode resultater, men det er ikke sunt når det skjer utelukkende på grunn av et forventningspress.

I høst har jeg vært fokusert på å finne min balansegang. Jeg har lagt inn flere pauser, og bevisst laget hull i timeplanen min. Det tror jeg er livsviktig. Det er min måte å oponere mot forventningspresset på – presset fra samfunnet, omverdnen, men kanskje mest meg selv. For min del gjør det meg ingen ting om det fører til dårligere karakterer – for det er tross alt ingen arbeidsgivere som utelukkende ser på dem når du søker jobb. Det har erfaringen min fra fjorårets Talentjakten lært meg. Utallige ganger ble vi minnet på at engasjement og erfaring er det essensielle som nyutdannet arbeidssøker.

“Det handler om karakter fremfor karakterer” fortalte Hans-Petter Nygård-Hansen til årets deltakere i Talentjakten under kick off’en i oktober. Han holdt foredrag om personlig merkevarebygging og har den siste tiden skrevet om dette og viktigheten av å bryte ned Janteloven og begynne å heie på hverandre i stedet. Jeg diskuterte verdien av ydmykhet denne dagen, både internt med mine flotte kolleger (jeg føler meg utrolig heldig som får bidra med min deltidsjobb til Talentjakten-skuta), med talentene – og med Hans-Petter.

Siden den ettermiddagen har jeg tenkt på ydmykhet med jevne mellomrom. For meg som student er dette helt essensielt. Jeg mener det er fullt mulig å kombinere ambisjoner med ydmykhet. Profesjonelt med privat. Karriere med sofa. Jeg tror alt handler om det å akseptere at man trer inn i ulike roller som krever ulike ting – til ulike tider. Å balansere disse rollene er ikke nødvendigvis enkelt, men en bevissthet om det gjør livet litt enklere når du ønsker det beste fra to verdener.

Jeg prøvde å minne meg selv på dette under deltakelsen min i Talentjakten i fjor, og jeg forsøker å kommunisere det ut til alle studenter jeg treffer i dag. Er du bevisst din rollebalanse kan du komme veldig langt. Da trenger du ikke rettferdiggjøre overfor noen at du drømmer om en god karriere den ene dagen – og velger å sløve på sofaen den neste. For du er bare et menneske, som meg. Du har ulike sett med behov til ulike tider – som til sammen danner en helhet. Deg.

Lykke til med eksamen, medstudenter. Men viktigst: lykke til med engasjementet ditt ved siden av. Husk å slappe av på sofaen innimellom.

Trykk her for å komme til Marit Grimsruds blogg!

Tekst: Marit Grimsrudnett@unikumnett.no

Foto: Privat/Marit Grimsrudnett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.