Grimstad-studenter som denne uka kom hjem fra påskeferien ble møtt med et stengt studenthus. Årsak: Få frivillige. 

Bluebox studenthus stenger ned ordinær drift ut dette semesteret. Studenthuset vil være åpent og fungere som normalt under de større arrangementene som er planlagt på Bluebox som konserter og seminarer, men normal, daglig barvirksomhet og vanlige arrangementer som spill- og quizkvelder vil ikke lenge finne sted.

For mye arbeid

Det tas fremdeles imot forespørsler men sannsynligheten for at det vil bli etablert et nytt arrangement på Bluebox som ikke alt er annonsert er veldig liten, ifølge avdelingsleder i SiA kultur Jon Gotteberg.

– Det er en liten gruppe frivillige som jobber med å holde Bluebox i gang, men det blir for mye for disse få å drive hele studenthuset for hele studentmiljøet i Grimstad gående, forteller Gotteborg.

Det er mellom 20 og 30 personer som fortsatt er aktive i Bluebox som har måtte fordele seg ut over alle skiftene og postene i studenthuset. I januar var kun 25 av disse tilgjengelige for å jobbe, mens bare 20 hjalp til med å holde åpent i februar.

Jon Gottenberg, leder for SiA kultur håper på mer aktivitet i Bluebox neste semester. De stenger for semesteret.

Nye metode

En annen ting som bidro til at Blueboxs stenger dørene tidligere i semesteret enn vanlig, er at de nå etablerer et nytt ledersystem. Der hvor Bluebox tidligere har hatt en fast ansatt plassjef som fungerer som daglig-leder, blir dette ansvaret fordelt på flere driftsansvarlige. SiA kultur skal snart begynne utlysningen av disse nye deltidsstillinger for neste semester.

– Det er litt av grunnen til at vi har tillatt at de avslutter sesongen såpass tidlig, de første par månedene av året har vi jobbet med å lære hva som må til fra ansvars-siden og hva slags rutiner vi må ha en person som sitter fem dager i uka på kontoret, sier Gotteberg.

Siden dette nye administrasjonssystemet ikke er ferdig utarbeidet ønsket ikke Gotteborg å uttale seg nærmere om det nye systemet, men kunne fortelle at SiA planlegger å beholde stillingene som barsjef og vaktsjef. Det er totalt fem deltidsstillinger som blir utviklet for den videre driften av Bluebox. SiA planlegger å gjenåpne Bluebox med normal drift ved skolestart i august.

Tekst: Mats S. Høimyr
Foto: Arkiv, UiA

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.