coveret på en book som en jentehånd holder i

Av: Katrine Bryggeså Øydna

 

Jeg har gjort som jeg ofte gjør: jeg har lest en bok. Denne gangen har jeg beveget meg inn på en sjanger jeg ofte styrer unna, fordi jeg tror jeg ikke kommer til å like den. Jeg tok grundig feil. Denne sjangeren blir ofte avfeid av erfarne lesere fordi den kanskje fremstår som simpel og klisje, men en klisje blir da en klisje for en grunn! Likevel selger denne sjangeren som hakka møkk både i bokform og på filmlerretet. Vi snakker selvsagt om den romantiske komedien.

Boken heter The Unhoney Mooners, er skrevet av Christina Lauren og er helt ærlig noe av det morsomste jeg har lest på lenge. Den er så generøst og intelligent skrevet at du blir dratt inn i historien med en eneste gang. Etter kun fem sider hadde jeg forstått karakterene, deres motivasjon og humoren deres. En slik bok får gjerne utrolig takknemlige lesere, for en trenger ikke bruke mye tid på å sette seg inn i historien. Man kan heller være med på moroa med en eneste gang. Jeg lo fra første side.

Historien handler hovedsakelig om Olive. En ung, ambisiøs, smart og veltalt kvinne med en teft for uheldige sitasjoner og upåklagelig sarkastisk tankegang. Historien starter den dagen hennes tvillingsøster, Ami skal gifte seg med drømmemannen sin. Olive og Ami er eneggede tvillinger og ser ved første øyekast helt like ut, men de er selvsagt helt forskjellige. Olive klarer alltid å havne i uheldige, usannsynlige og ofte komiske situasjoner. En ulykkesfugl av de sjeldne. Tvillingsøsteren hennes derimot, er heldigere enn de fleste. Hele bryllupet er mer eller mindre finansiert av konkurranser og store pengepremier. Dette inkluderer også den store sjømatbuffeten verdig en russisk keiser som skal serveres i bryllupet. Olive, som egentlig alltid er uheldig, er dødelig allergisk mot sjømat og får derfor servert annen mat. Det samme gjelder brudgommens bror og forlover Ethan. Olive kan ikke fordra Ethan da hun synes han er pompøs, kravstor og dømmende. Ethan føler det samme for Olive.

 

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Foto: Privat

 

Ikke lenge etter gjestene har gått løs på buffeen, begynner ting å gå ganske galt. Det viser seg at all sjømaten er infisert av en ganske aggressiv bakterie og festen får en meget brå og uhygienisk ende. Som alt annet i dette ekstravagante bryllupet, er også den luksuriøse bryllupsreisen også finansiert av hell og lykke. Ettersom Olive og Ethan er de eneste som ikke er semipermanent avhengig av en plastikkbøtte, får de tilbud om å reise på bryllupsreisen. Sammen. Dette burde i teorien gå ganske fint, men for at premien skal kunne brukes, må de utgi seg for å være sine nygifte søsken. Som om det ikke var nok, møter også Olive på sin nye arbeidsgiver på denne bryllupsreisen. Det hele er en absurd, underholdende og latterlige forestilling du absolutt ikke vil gå glipp av.

Denne boken er et mesterverk av en komedie. Jeg klarte ikke helt å legge den fra meg og leste hele boken ferdig på fire dager. Jeg vil anbefale den til alle med en litt forvridd og mørk form for humor som synes det er artig å ha det artig på andres bekostning.

God fornøyelse!

Forfatter

, , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.