sort bakgrunn med strektegninger av at Black Friday konseptet henges

Ja, vi elsker fedrelandet

som det siger hen

Svindel har vi tett omfavnet

og dratt med oss hjem

Flatskjermer og Dolby Atmos

airfryer til mor

be en bønn til daddy Bezos

som snart flyr fra vår jord!

 

Ah! It’s the most wonderful time of the year! Starten på den mørkeste delen av året der selvmordsstatistikken og Grandiosasalget er på topp (antageligvis en korrelasjon). Tiden der studenter landet rundt innser at de kanskje burde ha lest litt pensum mellom jobbskiftene som gir de råd til drittleiligheten sin. Tiden der alle kan begynne å krangle om hvilken type julebrus som er best (den røde selvfølgelig). Tiden der voksne mennesker insisterer på å minne alle rundt seg på at det faktisk var deres generasjons julekalender som var best. Tiden der vi kjøper gensere vi kun kan bruke en måned i året. Tiden der vi kjøper 24 unike, men unødvendige juggel-gjenstander til barna i våre liv. Tiden der vi drikker oss sanseløse og ødelegger forholdene våre til alle på jobben. Tiden der grøten, gløggen, pepperkakene og underlig nok akevitten renner fritt. Tiden der alt er rødt, hvitt og grønt (med unntak av snøen som enten ikke faller lenger eller er blitt brun fra forurensning).

 

Jul

Jul, ja.

 

Det er visst jul nå, men først: HAR DU HUSKET Å KJØPE BARBERMASKIN TIL BALLENE TIL TYPEN DIN? FÅ 50% AVSLAG NÅ! FYLLER IKKE TV’EN DIN HULLET FRA SKILSMISSEN ENDA? LØP OOOOOOOG KJØP. 30%, 70%, 4 FOR 3, ALT SKAL VEKK. KOM DITT FATTIGE SVIN OG KJØP EN PLAYSTATION 14 PÅ KREDITT. DET GÅR BRA, DU SPARER EGENTLIG PÅ DET!

 

SVERGER

 

Norske mann i iskald hybel

takk for all din cash

Offeret ditt er nødvendig

mot vårt aksjekræsj

Røkke, Thon og Einar Brandsdal

ruller godt i gryn

takket være svarte fredag

vinner verdens svin

 

Ja, før vi får lov til å reise hjem og sjekke om bestemor fortsatt lever må vi selvfølgelig tåle syfilitiske infernalsk løgnaktige kampanjen som er BLACK FRIDAY. Og ikke nok med det! Det finnes faen meg en hel BLACK WEEKogså nå. Skyt meg. Jeg gikk på folkehøyskole under valgkampen til Trump, så jeg har hørt nok “engasjerte” ungdommer prate endeløst om hvor idiotisk det amerikanske samfunnet er og hvor mye bedre vi nordmenn er. Likevel har jeg en snikende mistanke om at vi ikke ligger så mange år bak på flere fronter. Har du lagt merke til hvor mye vanligere det er med reklame for forbrukslån nå. Eller hvordan stadig flere ser på superbowl og feirer thanksgiving. Du ser faktisk ikke bedre av å pusse andres briller.

I en tid der hele verden opplever forsyningsproblemer, der et dødelig virus fortsetter å mutere siden vi prioriterer tredje dose for våre egne over første dose for verdens fattigste. En tid der Støre omtrent repeterer Trump’s “clean coal”-farse foran verdens ledere. I en tid der vi alle har lovet å gjøre bedre, velger likevel horder av hjernevaskede forbruksnarkomane å fylle butikkene så fattige studenter må jobbe doble skift istedenfor å lese til eksamen. Hva gir disse tingene oss egentlig? Status? Bedre helse? Bedre tid? Gjeld?

 

Ja, vi mister dette landet

til de rikes drøm

om en verden kun de eier

mens vi må på svøm

Olje, gass og gode veier

det er det som trengs

mens eliten fortsatt greier

å ta vårt land til sengs!

 

Kanskje du skal la vær å kjøpe enda et dataspill til nevøen din, og heller ta han med ut på tur. Kanskje kjæresten din egentlig blir gladere for en filmkveld i uka istedenfor en ny lommebok. Kanskje mamma og pappa blir gladere om du faktisk ringer de enn at de får en rød pastamaskin.

Hvem vet?

Kanskje du også blir gladere?

Jeg tror Olav Thon greier seg fint uansett på restene fra nazirevepels-salget sitt.

Be en bønn til daddy Bezos

som snart flyr fra vår jord!

(this article was totally brought to you by Squarespace)

Forfatter

, , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.