Jeg tror jeg må logge ut av livet snart. Inntil mars 2020 var alt håp ute, men nå må vi sitte inne. Og hva gjorde vi når vi hadde rundet Netflix og innså at vi ikke kunne onanere hele resten av året? Jo vi flyttet inn på sosiale medier og ejakulerte våre frustrasjoner på Facebook-vegger. Jeg tror jeg har skrevet flere kommentarer i 2020 enn alle mine år på internett.  

Og det har vært mye å krangle om! Stimuleringsordninger, eksamensjuks, QAnonEpstein, og ikke minst rasisme. I hvilken verden er det uproblematisk å rope «Lik lønn for likt arbeid!» mens det å rope «Black Lives Matter!» blir møtt med en storm av «All lives matter»? 

Men du vet vi har det godt i vårt lille land, når alt vi klarer å bli krenket over er «Nissene over skog og hei». Jeg tror jeg aldri har sett flere butthurt snowflakes sippe over hvor krenket de blir over at enkelte mennesker ikke liker rasisme. Og siden når gikk vi til Mads Hansen for politisk innsikt? Det siste vi trenger i denne verden er enda et privilegert menneske som jamrer seg til en nasjonal nyhetsplattform om hvor vanskelig det er for de å uttale seg. Har du glemt at talefrihet også betyr at folk kan uttrykke seg negativt om deg? Nå skal jeg bruke min frihet: Personlig så synes jeg Mads Hansen er en umorsom fjert som, ved siden av å ha jagd en ball på høyt nivå en gang, kun er merkverdig i hvordan han klarte å drepe kredibiliteten til Spellemannprisen. Det betyr ikke at du ikke fortsatt skal få lov til å spre hjernedød underholdning til dine nesten 500 000 følgere på Instagram. 

Det som virkelig forbauser meg over hele denne blackface og krenkekulturgrinerieneer at ingen tok seg tiden til å undersøke Instagramkontoen som skal ha startet diskusjonen. Etter det jeg klarer å se er @rasisme_i_norge en ganske alminnelig (og lite smakfull) satireside. Dere strikkegenserbærende, fjällrävenentusiastiske, falske progressive hvitingersom tror at dere er antirasister etter å ha ligget med en svart person og byttet profilbilde i noen uker, jubler. BLACKFACE KAN VÆRE LÆTTIS!! Har dere ikke sett Tropic Thunder? Det er ikke handlingen som er problemet, det er KONTEKSTEN.  

Og til dere bartemenn som tror dere er intellektuelle etter å ha sett på et Jordan Peterson klipp. Zwarte Piet, Pippi Langstrømpe, til og med Star Wars, har legitime rasistiske problemer. Akkurat som at det vi kaller en telefon i dag er nokså annerledes fra hva det enn gang var, er blackface ikke kun Al Jolson og minestreleshow. #notallnaziswearboots  

Viktigst å huske om alt dette tulleter å ta innover seg at du ikke endrer verden ved å skrive en lang statuskommentar på Facebook eller bytte profilbilde. Istedenfor å bla gjennom endeløse memes, skylder vi nok alle våre fremtidige selv at vi slutter å dele hver bidige mening på nettetog heller leser en bok eller spør den ene svarte vennen vår om hva de synes. Bare pass på at det ikke er det eneste dere snakker med oss om. Dere klikker jo ninja om vi påpeker deres hvithet litt, bare tenk over at det er en brøkdel av det mange fargede opplever av fremmedgjøring hver dag. Vi er alle unike mennesker med endeløst innhold «under huden». 

Som et siste spørsmål kan jeg servere denne nøtten: 

Er jeg som Kaptein Sabeltann Whiteface? Og burde jeg kanselleres for det? 

Forfatter

, , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.