Prix-brannen; vil Coop Prix gjenoppstå fra asken etter at det brant i butikken? 

I januar i år våknet studenter rundt Campus  Kristiansand til et dramatisk syn på morgenen 22. januar; den lokale Prix-butikken, som ligger nedenfor UIA`s volleyballbane stod i brann. Et branntilløp hadde oppstått i etasjen over. Senere samme dag kunne politiet fortelle at tre personer ble siktet i saken for uaktsom forvoldelse av brannen.  

Da Unikums reporter var innom stedet kort etter brannen, i forbindelse med en deltidsjobb, var butikken under tydelig rammet av det som hadde skjedd; det var mye vann å se i lokalene, med en stram røyklukt som selv utenfor butikkens lokaler tydelig gjorde seg til kjenne. Flere ansatte kunne ses inne i butikkens lokaler mens de støvsugde, moppet, og gikk gjennom varer.  

Foto: Mattias Johannsessen

Gjenåpning i oktober 

Unikum kontaktet Coop om Prix-butikken like ved Campus i Kristiansand. Per e-post får vi opplyst fra Kay Arne Rakstang Nedrejord, regiondirektør for Coop Sørvest, at de håper på at butikken skal kunne gjenåpnes i oktober 2022.  

– Vi håper å åpne i oktober 2022, men det er fortsatt usikkert. Hvor stor «åpningsseremonien» blir er ikke klart, men vi må helt klart fortelle omgivelsene at vi er i gang igjen når vi kommer så langt, forteller han  

Nedrejord kan opplyse for Unikum at de ansatte ble ivaretatt av Coop i tiden etter brannen som rammet butikken, hvor de fleste ansatte fikk tilbud om jobb i andre Coop-butikker i Kristiansand. Varene i butikkens beholdning ble donert til Matsentralen.  

Planer for framtiden 

På spørsmål fra Unikum om hva Coops planer for butikkens fremtid får vi til svar at reguleringshensyn spiller inn.  

– Vi har av reguleringshensyn ikke mulighet for å utvide butikken, så den vil bli ganske lik den butikken vi måtte stenge, forteller Nedrejord i eposten.  

Nedrejord uttrykker videre tro på at butikken vil kunne finne seg et kundepotensiale;  

– Vi har stor tro på at butikken kommer fort opp i omsetning igjen, butikker er savnet av både studenter og fastboende.  

Unikum spør også om Coop er kjent med hva som forårsaket brannen i bygningen som rommer Coop Prixen og leiligheter, men får på dette som svar at det ikke vites hva som kan ha forårsaket brannen.  

Forfatter

, , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.