På toppen av Caledonien Hotel i Kristiansand åpnet byens første utested med panoramautsikt i sommer. Den nye skybaren Club 21 er et sted for de som ønsker en avslappet kveld på byen.

Det nye utestedet har funnet sin plass i 13. etasje, på toppen av Caledonien Hotel. Her kan gjester snakke sammen over rolig musikk, i kontrast til mange av byens andre utesteder. Med cocktailer lagd fra bunnen av, og en utsikt over hele Kristiansand sentrum, ønsker Club 21 å skille seg ut fra mengden. Gamle vintagemøbler er også ett av grepene for å få dette til.

– Caledonien ble åpnet på slutten av 60-tallet, så interiørmessig er 60-tallet den røde tråden her, sier Morten Halvorsen, salgssjef på Caledonien Hotel.

Han har i lang tid arbeidet sammen med ingeniører og andre for å restaurere hotellet som ligger like ved fiskebrygga i Kristiansand.

Den 13 etasjer høye bygningen har undergått en restaureringsprosess som har kostet om lag 300 millioner kroner. Store deler av denne summen gikk til takterrassen, som skal bli et utested med 360-graders utsikt over byen.

Inspirert av Mad Men

Det var den amerikanske TV-serien Mad Men som var det første ordet som dukket opp da eiere og ansatte diskuterte hotellets fremtidige konsept. Serien portretterer livet i USA på 60-tallet og hotellet har hentet mye inspirasjon til interiøret sitt herifra. Dette gjelder også musikken.

– Soul, jazz og funk er typiske musikksjangre som spilles på Club 21. Det skal være casual, et sted der du kan prate over lav musikk.

Det skal også være DJ-er i helgene, legger Halvorsen til. Men musikken vil alltid være rolig i tråd med konseptet.

– Om du ønsker å stå på bordet og danse, kan du gjøre det en annen plass.

Aldersgrense 20 år

Utestedet har en aldersgrense på 20 år for å komme inn. De yngste må dermed belage seg på å finne en annen plass å gå.

– Målet er selvsagt å være et utested for unge, men vi ønsker å lage et sted som appellerer til voksne også, understreker Halvorsen.

Med en drink i hånda og rolig musikk i bakgrunnen, skal Club 21 være litt mer sofistikert sammenlignet med mange andre utesteder. Selv om det skal være litt finere, er Halvorsen klar i talen på at det ikke skal bli et snobbested.

– Det skal ikke være en «nesa i været plass». Vi ønsker å appellere til alle avslutter han.

Tekst og Foto: Andreas Guthe

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.