Jonas Alaska sjarmerte publikum ved hjelp fra kassegitar og to korister. Publikum likte det de så, men den relativt ferske artisten trenger fortsatt litt tid på å etablere seg ordentlig.

Jonas Alaska skapte behagelig stemning i Kilden fredag kveld. (Foto: Marit Grimsrud)

Litt over klokken 20 fredag kveld entret Jonas Alaska scenen i konsertsalen på Kilden. Det var fortsatt noen tomme seter i salen, men de som hadde valgt å bruke fredagskvelden på musikk klappet i kor da han gikk mot mikrofonen. I de to første sangene setter han standarden for kvelden ved hjelp av sin egen stemme og en ordinær kassegitar. Gjennom sangene som ble fremført forsto vi at dette er en artist som har meninger om mangt og mye. I hans tredje låt får vi høre en tekst som sier noe om tragedien som traff landet 22. juli i fjor og noen av hans meninger om angrepene.

Da publikum er blitt varme i trøya og fått en viss indikasjon på hva som ventet dem entret to korrister scenen. Kristian Aslaksen, som forøvrig er broren til Jonas Alaska og en av hans klassevenninner fra gammelt av, Silje Mygland. Jonas Alaska har opphav fra bygda, nærmere bestemt Åmli. Jeg mener at man kan se dette gjennom noen trekk i løpet av konserten. Noen av sangene han fremfører er rolige kontra det man hører i samme sang på plateutgivelsene hans. Litt mer lyd og et par ekstra instrumenter hadde nok gikk litt mer liv til konserten, men det skremmer han ikke nevneverdig.

Alaska presenterer et bredt materiale. Alt ifra hjemlengsel til sin kjære bygd Åmli i sangen Morning Light til hvordan norske milliardærer gjemmer bort formuene sine i You’ll never sit next to me. Konsertens sterkeste øyeblikk kommer da han skal til å fremføre October, sangen han skrev like etter at han hadde mistet en nær kamerat i båtulykke. Da publikum vet hva som kommer reiser de seg og applauderer mannen som står fremfor dem kledd i ordinært antrekk, stilfull hatt og en kassegitar rundt nakken.

Tidligere har han snakket om Paul McCartney og  Neil Young som sine store forbilder. Det er ikke vanskelig og verken se eller høre at han har potensiale til å matche ambisjonene, og han har fremdeles god tid til å utvikle seg. Bygdegutten er fremdeles bare 24 år, og har mange år til å utvikle sine eksisterende kvaliteter på.

• Hvor: Kilden, konsertsalen, Kristiansand
• Når: 12. oktober 2012
• Hva: Jonas Alaska med korister (Thomas Aslaksen og Silje Mygland)

[nggallery id=6]

Tekst: Jørgen Johansen – jhjohansen@hotmail.com

Foto: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.