Originaltittel: Captain Marvel
Sjanger: Superhelt, action, sci-fi
Regi: Anna Boden, Ryan Fleck
Medvirkende: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Gemma Chan, Ben Mendelsohn, m. fl
Komponist: Pinar Topak
Norgespremiere: 6. mars

Etter filmer som Black Panther og Avengers Infinty War, ble forventningene til Captain Marvel for store? Filmen er underholdene for en avslappet fredagskveld på kinoen, men det er fortsatt et stykke opp til toppen.

Captain Marvel får deg ikke til å sitte på kanten av stolen, den er heller ikke særlig morsom selv om den har sine få stunder. Hendelsesforløpet var så klassisk at man til tider vet hva som skjer på forhånd, men ut gjennom filmen kommer det viktig informasjon med tanke på Marvel-universet. Som hvordan Fury mister det ene øyet og hvordan The Tesseract havnet i hendene til S.H.I.E.L.D.

MIDT PÅ TREET MARVEL-FILM

Brie Larson klarer seg bra som Captain Marvel og det kan bli spennende å se henne på kinolerretet som Marvels nye storsatsning. Samuel L. Jackson er også tilbake som Nick Fury, denne gangen som en ung og lovende agent med litt mer humor når Marvel tar oss tilbake til 90-tallet. Det er tydelig at Fury har blitt yngre på redigeringsbordet når det kommer til utseende, men når det kommer til bevegeligheten og kampscener kommer det frem at Samuel L. Jackson har dratt på årene.

Som en klassisk Marvel-film er det grafiske spektakulært, fargerikt og kreativt også denne gangen, noe som gjør hele opplevelsen bedre. Med skuespillere som Samuel L. Jackson, Brie Larson og Jude Law mangler den ingenting på rollebesetningen heller. Men man føler at det fortsatt mangler det lille ekstra mens man sitter i salen, filmen vekker ikke følelsene dine eller får deg til å følge spent med hva som skal skje. Filmen har på ingen måte revolusjonert superhelt filmsjangeren, men den fungerer godt som en «forrett» før Avengers: Endgame som kommer i april.

FOR STORE FORVENTNINGER

Dette er Marvels første kinosatsning med en kvinnelig hovedrolle, og med tanke på at flere velkjente Marvel-profiler som Chris Evans er på vei ut, hadde vi kanskje litt for store forventninger til denne filmen. Men dette er også en fase hvor Marvel må gi det lille ekstra for å holde interessen oppe blant publikum, og når de holder seg på gamle velkjente områder kan det fort bli kjedelig.

IKKE BORTKASTET

Filmen er generelt underholdende og har sine stunder. Er man fan av Marvel-universet og vil følge utviklingen, så er det verdt å få med seg denne også. Med en avslutning som løfter filmen og en hyllest til Stan Lee er filmen en god fredagsunderholdning.

Anmeldt av: Zhilwan Manbari

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.