Fire jenter fra KSI Topaz kapret tredjeplassen da World University Cheerleading Championship gikk av stabelen i USA.

Julie Bruusgaard, Inga Solberg, Stine Marie Dæhli og Malin Dale imponerte stort i World University Cheerleading Championship tidligere i januar. Konkurransen ble avholdt i Disneyland i Orlando og er et uoffisielt verdensmesterskap for universitetslag. De fire jentene representerte KSI Topaz, som er en del av Kristiansand Studentidrettslag.

– Det er ikke så mange universitetslag i Norge, så da ble vi invitert. Dagen før påmeldingsfristen bestemte vi oss for at vi måtte dra. Det var en «once in a lifetime-opplevelse», som vi ikke ville gå glipp av, forteller Julie Bruusgaard til Unikum.

Norske pionerer

De fire jentene fra KSI Topaz er det første norske laget som har deltatt i konkurransen. De forteller at det var en fantastisk opplevelse, og at det ikke har manglet på oppmerksomhet etter hjemkomsten.

– For oss fire som reiste var det veldig gøy å kunne komme hjem med en så god plassering. Dette var noe vi aldri hadde drømt om. Å være det første norske laget noensinne som drar over for å konkurrere i denne konkurransen, er jo ganske kult i seg selv. Vi har fått masse oppmerksom i etterkant, så det er jo tydelig at folk er interessert i sporten og det vi driver med, uttaler Bruusgaard.

Allsidig idrett

Cheerleading blir stadig mer populært, og de fire jentene forteller at allsidighet, styrke og timing er avgjørende for å lykkes. Bruusgaard forklarer at det i cheerleading gjelder å kunne litt av alt, i stedet for å bare være god i én ting.

– Lagene konkurrerer mot hverandre med koreograferte show, også kalt rutiner. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer/chant (rop), hopp, turn og stunts. Alles innsats vektes like høyt, så synkrone bevegelser og timing er viktig. Hvordan elementene utføres er vesentlig. En cheerleader skal alltid smile, vise spirit, styrke og energi som skal smitte over på publikum. Det er med andre ord en ganske allsidig sport, utdyper hun.

Ser frem mot NM

Vanligvis trener og konkurrer Bruusgaard, Solberg, Dæhli og Dale sammen med resten av medlemmene i KSI Topaz. I tiden som kommer har laget flere konkurranser på planen. Først og fremst rettes fokuset mot norgesmesterskapet i mars.

– NM blir avholdt den 22.-23. mars på Oslofjord Convention Center. Dette er den største konkurransen for cheerleading-lag i Norge, så det blir spennende. KSI Topaz tok tredjeplass i fjor, så vi har mye å leve opp til i år. Vi krysser fingrene og håper på det beste, avslutter Julie Bruusgaard.

Tekst: Vegard Terøy  – red@unikumnett.no

Foto: Privat

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.