Unn deg noko godt til helga og bak desse deilige kjeksa som er sprø utanpå og mjuke inni. Garantert ein ny kjeksfavoritt! Oppskrifta gir ca. 6 store kjeks.  

 

Ingrediensar: 

 

75g romtemperert smør  

75g kvitt sukker  

75g brunt sukker  

1 stk. egg  

75g havregryn  

75g sikta kveitemjøl  

¼ ts salt  

½ ts vaniljesukker  

1 ts bakepulver  

100g sjokolade  

 

 

Slik gjer du:  

 

  • Visp saman det romtempererte smøret og kvitt og brunt sukker, bruk gjerne ein handmiksar slik at det vert vispa godt saman. 
  • Visp så godt inn eit egg . 
  • Deretter tilsett ein resten av ingrediensane utanom sjokoladen og bruker ein slikkepott for å blande det saman. Slutt å røre når alle ingrediensane er blanda inn*. 
  • Kutt sjokoladen i biter og vend det inn i blandinga. 
  • Sett bollen i kjøleskapet i ca. 15 min. 
  • Ta ein toppa spiseskei med kjeksdeig og legg det på ein bakepapirdekka steikeplate. Kjeksa vil renne utover når dei steikast så la det vere god plass mellom kjeksa.  
  • Steik kjeksa på 200 grader i ca. 20 min, tida kjem an på kor store kjeksa vert. Kjeksa skal fortsatt vere mjuke når dei tas ut, dei vil stivne når dei kjølast ned. 
  • Avkjøl og nyt! 

 

Tips  

*Det er viktig at ein ikkje rører for mykje i blandinga etter ein har tilsett mjølet, då vert ikkje kjeksa like «chewy». 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.