Artikkel republisert fra uia.no skrevet av Sissel Eikeland. 

 

Tidligere UiA-student Cristina Torp fikk tilbud om fast jobb i Egde Consulting etter sommerjobb og tett samarbeid i studietiden. 

 

– Jeg er veldig glad for denne muligheten. Erfaringene fra sommerjobbene hos Egde gjorde meg bedre rustet for arbeidslivet.  

Det sier Cristina Torp. Hun har tatt bachelor i dataingeniør på UiA. I fjor var hun ferdig med masterutdanning i kunstig intelligens, også det på UiA. Da fikk hun tilbud om fast jobb hos Egde Consulting. Teknologibedriften hjelper private og offentlige kunder med digitaliseringsprosesser. 

Torp anbefaler alle UiA-studenter å knytte kontakt med bedrifter. Hun sier det kan bidra både til praksis, deltidsjobb, oppgavesamarbeid og mulig sommerjobb. Hennes egen erfaring fra sommerjobb hos Egde var gull verdt å ta med seg tilbake i klasserommet. 

– Oppgavene hos Egde gav meg en bedre forståelse for fagene på UiA. Hos Egde ble jeg satt rett inn i store prosjekter med viktige kunder, sier hun.  

 

Ta kontakt tidlig 

Mange studenter tror det er for tidlig å kontakte bedrifter når de er på første eller andre året i studieløpet. Men ifølge Torp er mange studenter attraktive for bedriftene allerede da.  

– Det er aldri for tidlig. Bedrifter kan være interessert i studenter til både oppgavesamarbeid og deltidsjobber, sier hun.  

Torp trekker frem Karrieredagen (KD) i Grimstad. Den er viktig for mange studenter. Her knytter mange bedrifter kontakt med studenter. Mange av Torps medstudenter har gjort avtaler om jobbintervju denne dagen. Der traff også Torp representanter fra Egde. 

– Vær tøff og kjør på. Kontakt bedrifter under bedriftspresentasjoner, på karrieredager eller via epost. Det verste svaret du kan få er et nei, sier hun.  

Foto: Anja Kathrine Laland Gyberg

UiA-studenter er attraktive for Egde 

Jøran Bøch er daglig leder i Egde. Han sier at UiA-studentene er ettertraktet. Siden 2016 har bedriften økt fra 30 til 101 ansatte. 33 av disse er nyutdannede, og 25 er fra UiA. De fleste er fra utdanningene innen IT og IKT.   

– UiA-studentene har relevant fagkompetanse. De er kjent for å ha gode fagutviklere og de lærer et aktuelt kodespråk som er ettertraktet hos kundene våre, sier han.  

Christina Torp er et godt eksempel. Hun har vært hos Egde i flere perioder mens hun studerte.  

– Både under studiene og i etterkant har hun tilført bedriften ny kompetanse innen nyere teknologi. Dette gir verdi for både ansatte og kunder, sier Bøch.  

 

Sette Sørlandet på kartet 

Egde vil sette Sørlandet på kartet med dyktige ansatte og studentsamarbeid. Bøch forteller at studentene tilfører nye og spennende ideer til bedriften.  

– De har ny kompetanse som utfordrer det etablerte. Det har vi godt av. I tillegg er studentene gøye å jobbe sammen med, sier han.  

Egde jobber aktivt med rekruttering. Målet er å ansette 5-6 nyutdannede hvert år. De ser særlig etter utviklere og folk med kompetanse og utdanning innen cybersikkerhet, dataanalyse og kunstig intelligens.  

Nylig signerte Fakultet for teknologi og realfag, Handelshøgskolen ved UiA og Egde en formell avtale om samarbeid. 

– UiA og Egde passer godt sammen. Begge mener at vi lykkes bedre når vi jobber sammen. I tillegg ønsker begge å skape en attraktiv region å bo og jobbe i. Her er UiA-studentene sentrale. De har den nye kompetansen, sier han.  

I samarbeid med linjeforeninger holder Egde bedriftspresentasjoner, og bidrar under karrieredager. Egde er også en viktig partner i UiAs Senter for ehelse og Senter for kunstig intelligens (CAIR). I tillegg bidrar ansatte i Egde med gjesteforelesninger og har vært delansvarlig i fagundervisning. 

Det har også vært mange forsknings- og utviklingssamarbeid gjennom årene. Dette holder UiA og Egde på med fortsatt. Akkurat nå samarbeider de om to pågående nærings-PhD-er og to forskningsprosjekter. 

– Her opplever vi virkelig å ha fått ordentlig kontakt med UiAs ansatte. Da jobber vi tett med dem over tid og blir bedre kjent, sier Bøch. 

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.