Undervisningsfri-uken, ellers kjent som vinterferien, endte opp med en tur til Manchester, England. For en dedikert fotballentusiast og fotballdrakt samler som meg, var en tur innom Classic Football Shirts et must.

Oppsummert:

Kort forklart, som navnet antyder, er Classic Football Shirts en butikk dedikert til klassiske fotballdrakter. Butikken tilbyr ikke bare kjente drakter fra berømte fotballag som Barcelona og Arsenal, men også mindre kjente fotballklubber fra ulike deler av verden. Det som gjør denne butikken ekstra spesiell for fotballentusiaster, er den nostalgiske følelsen som mange av draktene bringer fra ulike tidsepoker i fotballhistorien.

Om:

– Startet i 2006.

– To ulike butikker, en butikk i London og en butikk i Manchester.

– Offisiell draktsponsor for fotballklubben Parma Calcio.

Da jeg kom inn i butikken ble jeg bombardert med en bølge av nostalgi. Glede fra gode minner, men også sorg fra sure tap som jeg hadde opplevd som fotballfan. Hvert hjørne av butikken virket som et eget kapittel i fotballhistorien, og det var som å vandre gjennom et levende fotballmuseum.

Jeg endte opp med å kjøpe en Arsenal Ødegaard drakt og en Messi klassiker fra 2011-2012 sesongen.

Drakter fra legendariske spillere fra 70-, 80- og 90-tallet fylte veggene, sammen med moderne stjerner som Ødegaard og Haaland. Uansett hvilken spiller eller æra du har en tilknytning til, fantes det en drakt som passet alles smak. Fra ikoniske nr. 10-trøyer som Messi, Neymar og Riquelme til de klassiske som Arsenal-drakten til Dennis Bergkamp og Brasil drakten til Romário, kunne jeg ikke få nok av å utforske hvert hjørne av butikken. Det var som å gå gjennom fotballhistorien og minnes store øyeblikk som hadde formet fotball til den store sporten som så mange elsker.

CLASSIC FOOTBALL SHIRTS INTERVJU 101 

(f.v.) Stan & Luke.

Hva er kriteriene for at draktene skal bli kvalifisert som autentiske?

– Alle draktene er 100% ekte, vi har et lag som jobber på et lager hvor de vurderer draktene for autentisitet. De vurderer hver drakt for å finne ut om de er ekte eller ikke. Svarte, Stan og Luke.

Hvordan får dere tak i fotballdraktene?

– Vi blir blant annet kontaktet av offentlige personer som vil selge oss drakter. Vi har også ulike avtaler med ulike bedrifter og fotballag samtidig som vi har lag av kjøpere rundt hele landet. Fortsatte, Stan og Luke.

Hvilke fotballdrakter er populære og de bestselgende?

– Som en butikk lokalisert i Manchester vil det være naturlig at United og City drakter er de mest populære. Angående spesifikke spillere: Messi, Ronaldo og David Beckham drakter.

Hvordan er det å jobbe her?

– Det beste med å jobbe her er å møte fans fra utlandet. Det er også fint å få rabatter til draktene here. Vi får også dra på turer til andre land.

Uken etter intervjuene skulle Stan og Luke dra til Parma, Italia. En ferietur som de får grunnet til at fotballklubben Parma er den offisielle sponsoren til Classic Football Shirts og de spanderer turen for medarbeiderne i Classic Football Shirts.

Norway Represent: Veldig gøy å se at Norge stiller så sterkt på Classic Fotball Shirts, med både Haaland- og Ødegaard-drakter, men også Rosenborg-drakt.

Dette var ikke bare en handelsopplevelse, men en reise gjennom tid og minner.

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.