I går kveld ble det klart hvem som er årets semifinalister i Idol. Noen timer tidligere holdt en av dem, Steffen Jakobsen, sin aller første konsert på Birkeland.

IDOLET? Steffen Jakobsen imponerte på Folkehøgskolen Sørlandet i går kveld. (Foto: Sven Tommy Nordhagen/Folkehøgskolen Sørlandet)

Jakobsen har den siste tiden fått et navn på grunn av sin karakteristiske stemme. Han har tidligere blitt sammenliknet med storheter som Leonard Cohen, Sivert Høyem og Nick Cave. I går entret han scenen på Folkehøgskolen Sørlandet omlag en time før Idol-sirkuset rullet videre på norske tv’er.

Sørlendingen spilte for en fullsatt gymsal, som jublet i kor da han startet på audition-låta Your Man av Josh Turner. Og med den satte han standarden for kvelden. Det er liten tvil om at det er countrysjangeren som ligger Jakobsens hjerte nærmest I løpet av timen han spilte, gjorde han coverlåter av blant annet Garth Brooks, Josh Turner og Johnny Cash. Store navn med store stemmer, men et låtvalg som kler Jakobsens bass som hånd i hanske.

Kanskje aller best var Jacobsen på å tolke Johnny Cash sin Hurt. Nakent, ekte og nære. Det er slike låter som får oss til å forstå hvorfor han er blant de 40 finalistene i årets Idol-runder. Selv om stemmen er hovedingrediensen for musikeren Steffen Jacobsen, må det også nevnes at han lykkes svært godt i å akkompagnere seg selv med gitar. Selvsikker, men med humor, serverer han noen lekne gitarstunts.

Hans humoristiske sans viser seg også når han henvender seg til publikum. Han har tro på seg selv, men aldri så mye at det går ut over hans evne til å være selvironisk. I løpet av kvelden harselerer han med at han er lei av å ta en trall, og kanskje skal prøve seg på å ta en sang. Kontakten med publikum ser ut til å fungere, og de ler med på Jacobsens premisser.

Oppsummert ga Jacobsen en spontankonsert av god kvalitet. Det enkle er ofte det beste, noe kvelden var et godt eksempel på. Han avslutter opptreden på samme måte som han  begynte: auditionlåta om igjen. Og det er vel ikke så rart – jeg har en følelse av at vi får høre mye til den i tiden som kommer.

Som Jacobsen selv, fikk jeg en god følelse av å være i rommet den kvelden.

Steffen Jacobsen blir å se i Idols andre semifinale, som går  på TV 2 onsdag 20. februar kl 20.00. I mellomtiden kan du hygge deg med auditionlåta om igjen her.

Tekst: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Folkehøgskolen Sørlandet v/ Sven Tommy Nordhagen

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.