De to campusene sine lacrosselag møttes til dyst onsdag kveld. Selv om Cherokees ledet til pausen, var det Grizzlies som til slutt stakk av med seieren. 

Processed with VSCO with c1 preset

Kampen ble spilt på Gamle Stadion ved Lund, og var sesongens første treningskamp for Cherokees.

Lacrosse er en av de eldste og blant de mest populære sportene som spilles på universitetene i Amerika, men har røtter helt tilbake til 1200-tallet da sporten første ble spilt av de kanadiske indianerne. Som i fotball og handball, så er hovedpoenget for lacrosse å score mål, men i denne sporten brukes det en såkalt stick med nett, eller lomme, som brukes til å kaste ballen frem og tilbake mellom lagkameratene. Spillerne blir delt opp i forsvar, midtposisjon og angrep, og det er alltid fire av spillerne som holder igjen, så de spiller syv mot syv i angrep.

Kristin Dahle Laugerud spiller på Cherokees, og er spent på treningskampen mot Grizzlies, som er jentelagets lacrosselag ved UIA Grimstad.

– Det kom veldig mange på tryouts i år, og det var gøy å se at så mange var interessert i sporten. Vi har fått inn en bra mengde med flinke og nye spillere, sier Kristin. Hun har spilt på Cherokees i ett år, og dette er det siste året hennes. Hun skal på utveksling neste høst, men ser ikke bort i fra å spille i utlandet dersom det er mulighet for det.

– Hvordan foregår treningene deres?

– Vi har trening to ganger i uken. I starten av sesongen, spesielt når vi har fått inn nye lagspillere, går fokuset veldig mye på basisøvelser som å kaste og ta i mot. Vi øver veldig mye på å «cradle», som er å holde ballen trygt i lommen på sticken. Nå som det nærmer seg cup og NM så får vi inn litt øving på treningskamper også, forklarer hun.

Tidligere var Norgesmesterskapet i Lacrosse basert på divisjon, men nå skal lacrosse-klubbene spille et seriespill der alle spiller mot hverandre, før de møtes igjen i Oslo til sommeren. Før NM starter skal jentene til Bergen for å delta på Bergen Challenge, som er Norges studentidrettsfestival.

– Hvilken forutsetninger har dere til sesongen?

– Planen vår for denne sesongen er å gjøre det enda bedre enn det i gjorde i fjor. Da kom vi på 5.plass i NM, så målet vårt er å få en høyere plassering enn hva vi fikk året før.

– Hvordan tror du kampen kommer til å gå?

– Jeg er utrolig spent på kampen. Grimstad har alltid vært en stor rival. Vi håper vi vinner, og vi satser på at de nye spillerne våre kan slå til på banen.

Idman Sheik og Pernille Eggen er to av de nye som starter på laget i år. Ingen av de har spilt Lacrosse før, men synes så langt at sporten er spennende og gøy.

img_1251-small

– Heidi Aakre Juvik, som er lederen for KSI Lacrosse, promoterte sporten så bra at det motiverte meg til å møte opp på tryouts. Vi har veldig flinke trenere, og jeg synes tryouten gikk veldig bra, sier Idman.

Hun har ingen forventninger til kampen, men håper hun ikke tråkker der hun ikke får lov til å tråkke. Pernille meldte seg på Lacrosse for å teste noe nytt.

– Treningene har vært veldig gøy. Jeg føler jeg har forbedret meg for hver trening. Jeg har ingen forventninger til kampen, men jeg håper selvsagt jeg scorer et mål siden jeg spiller i angrep, sier hun.

Grizzlies scorer sitt første mål før pause i 1.omgang. Det blir en aggressiv start fra Cherokees side i 2.runde, og det går ikke lang tid før stillingen er 1-1. Til tross for en dårlig start leder Cherokees 5-2 i andre omgang, men lykken snur og Grizzlies tar igjen mål. Stillingen ender opp med 6 – 11 til Grizzlies.

Kristin er fornøyd med målene som ble scoret av deres nye og gamle lagkamerater.

– Mange av de nye scoret, noe som var veldig gøy for oss og selvsagt for dem. Det gikk veldig bra en stund, men Grizzlies tok noen grep som vi ikke klarte å forsvare. De hadde god kontakt med hverandre og god kontroll, men vi håper å ta igjen og prestere enda bedre til neste kamp, sier hun.

Tekst: Emilie Rætta
Foto: Tobias Hole Aasgarden

img_1252-small

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.