Deilige sjokoladecookies som er sprø utanpå og mjuke inni. Del dei med andre eller et alle sjølv!
Ingrediensar
- 100 g sukker
- 160 g brunt sukker
- 1 ts salt
- 110 g smelta smør
- 1 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 150 g mjøl
- ½ ts bakepulver
- 200 g sjokolade (gjerne 100g lys og 100g mørk sjokolade)
Slik gjer du:
- Visp sukker, salt og smelta smør saman til det ikkje er nokon klumpar.
- Visp så inn egg og vaniljeekstrakt godt.
- Bruk så ein sleikepott til å røre inn mjøl og bakepulver, det er her viktig å ikkje røre for mykje.
- Kutt opp sjokolade i middels store biter og vend dei inn i deigen.
- La deigen stå kaldt i 30 min.
- Bruk ein spiseskei til å ta opp deig og rull dei til ballar.
- Steik kjeksa på 180 grader i ca. 14 min, tida kjem an på kor store kjeksa er.
- Kjeksa skal vere mjuke når du tek dei ut, og stivnar litt når dei får kjølt seg ned.