I anledning den internasjonale kvinnedagen ble det arrangert 8. marstog med oppmøte på Kilden Teater og Konserthus. Jeg snakket med fem som skulle delta i toget.

Hvorfor er du her i dag?

 

Jacob Haugmoen Handegard (21). Studerer statsvitenskap ved UiA

– Jeg tror at kampen for likestilling er viktigere i dag enn den har vært på lenge. Det ser man jo med Donald Trump i USA, og en del grumsete holdninger som stikker fram. Så da tror jeg det er viktig at alle som er opptatt av likestilling mellom kjønnene er med og bidrar.

Rikke Flermoen (22). Studerer fransk ved UiA

– Jeg er her i dag for å markere kvinners rettigheter. Jeg er her med venninnene mine for å gå i tog. For som Jacob sier så er det kanskje en dag som blir viktigere og viktigere. Det har blitt veldig aktuelt igjen med tanke på alt som skjer i verden. Selvfølgelig er det viktigere enn noen gang å støtte opp om, og jeg er glad for at så mange har kommet.

 

 

Adriana Ruiz (33). Master i offentlig politikk og ledelse ved UiA. Jobber i prosjektet ’Likestilt arbeidsliv’

– Jeg er veldig opptatt av feminisme, likestilling og rettferdighet. Det har jeg vært siden jeg var liten. Jeg skrev masteroppgave om hvordan EU-avtalen med Mexico har påvirket kvinners rettigheter. Jeg ser mange utfordringer, spesielt i Norge, men også i utlandet. I Norge har vi problemer med kjønnsfordeling i ulike yrker og utfordringer med likelønn. Min sak som jeg er opptatt av er integrering av innvandrerkvinner i arbeidslivet

Marte Drageset (24). Studerer master i statsvitenskap og ledelse. Jobber i prosjektet ’Likestilt arbeidsliv’

– Fordi feminismen og likestillinga fremdeles har en lang vei å gå. Jeg synes det er viktig å markere dagen og stå samlet og gå i tog.

 

Martine Moen (21). Studerer statsvitenskap ved UiA. Fylkesleder i SU Agder

– Fordi likestillingen ikke kommer av seg selv rett og slett. Kjønnsroller og urettferdighet kommer ikke til å forsvinne bare fordi vi venter på det så vi må være aktive i den kampen og gå i tog.

Tekst og foto: Mariel N. Sand Nwosu

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.