Palmesus har blitt en av de store festivalene i Norge. Billettene for 10 årsjubileet ble revet vekk allerede dager etter fjorårets morsomheter.

Men er dette på grunn av at Palmesus virkelig er en god festival eller er det fordi folk fortsatt er ruset på helgens gode minner?

Jeg tror det er på grunn av minnene. Unge og gamle storkoser seg på den lille avstengte delen av sommerbyen. Med fint vær, en overflod av alkohol og venner som danser rundt i vann og på land er det lett å elske livet.

Avlyser

For årets Palmesus som festival alene er ikke i seg selv noe å skryte av. Musikken er den samme gamle og da Cardie B avlyste for et par måneder tilbake var det ikke så mye å skryte av på programmet. N*E*R*D meldte etterhvert sin ankomst med Pharelle Williams i fronten. Dette var med på å trekke opp festivalfølelsen, men uheldigvis ble bandet sittende fast i Genéve og dukket derfor aldri opp på scenene.

Dette ble derfor et år uten noe særlig imponerende line-up. Og selv med artister som Julie Bergan, Ina Wroldsen, Migos og Steve Aoki ble festivalen mer som et Beachparty med en kul DJ enn en festival.

Dessverre var det noen av konsertene, blant annet Julia Bergan, hvor lyden var litt dårlig, men på de aller fleste var det mulig å få med seg både sangene og kule sceneshow.

Årets overraskelse

I år skulle det som alltid komme en overraskelse på slutten av lørdagens show, og i år var Mats Hansen i full gang med å lure Palmesus-gjestene med sin Instagram-story. Der la han ut hint om at overraskelsen var han, med hans stor sommer-hit “Sommerkroppen”.  Det var derimot ikke ham som kom ut mens 35000 mennesker ropte klokken tolv natt til søndag, men Postgirobygget. Dette var en utrolig godt mottatt overraskelse og gjorde Palmesus 2018 til stedet å være for mange.

God fest

Det sies jo at man har det ikke mer moro enn man lager selv, og med årets Pool stage og flott vær var det lett å finne på noe gøy inne på det litt ekstra eksklusive strandområdet. Det er også fullt opp av barer, steder å spise og toaletter. Man må selvfølgelig regne med litt kø, men det er noe man må regne med overalt på slike steder.

Er du glad i å møte nye mennesker, eller bare er glad i en god fest, er det ingen tvil om at Palmesus er stedet å være. Om det er verdt billettpengene, og det dessverre litt dyre oppholdet i Kristiansand, er nok noe enhver må ta en avgjørelse for seg selv. Jeg må nok få kjøpt meg en billett når salget åpner.

 

 

 

 

 

Anmeldt av Mia Wright

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. […] [ 09.07.2018 18:54 ] Unikum anmelder Palmesus Anmeldelse […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.