Den 25. april var det klart for stand-up på Bluebox. Studenthuset fikk storbesøk.

Jørgen Kjønø, bedre kjent som Dex Carrington, holdt populær stand-up på Bluebox sist torsdag. (Foto: Pressefoto)

Mange hadde tatt turen for å få med seg showmannen Dex Carrington denne torsdagskvelden. Jørgen Kjønø er bedre kjent som sitt alter ego Dex Carrington. Han er å se på det norskproduserte reiseprogrammet Dexpedition, som sendes på MTV Europe og VG-TV. I hver episode tar Carrington for seg et nytt reisemål, hvor han sammen med kameraten ”Fab” først og fremst utforsker hva utelivet har å by på.

Falt i smak

Oppvarmingen denne kvelden var det David Pickett som sto for. Pickett er opprinnelig fra LA og påpekte hvor begeistret han er for det norske folket. De små norske melkekartongene og de svenskproduserte boksershortsene hadde derimot den storvokste mannen ikke fullt så mye til overs for. Vitsene hans tok mange grove vendinger som falt god i jord hos det unge publikumet.

Beskrivende gestikulering

Da Pickett var ferdig med sin opptreden satt han på en videosnutt for å introdusere headlineren.Deretter kom Dex Carrington bokstavelig talt rullende ut på scenen. I hånden holdt han den gamle, urnorske kalenderen, nemlig primstaven. Denne ble gjenstand for hans første vitser ettersom den brune  fikk ham til å tenke på hva kanskje redskapet egentlig ble brukt til. Carrington fortalte at han hadde gått seks år på universitet, men han husket kun fun facts som han villig delte til publikums store glede. Han benyttet samtidig anledningen til å ta opp et tema som engasjerte han sterkt, altså folk som ikke kan oppføre seg på fly. Vitsene og historiene han leverte fikk en livlig fremføring gjennom beskrivende gestikulering, og latteren satt løst hos publikum.

Full av selvtillitt

I oppveksten har Dex bodd flere steder i verden, blant annet Hong Kong og Canada. I tillegg til engelsk som førstespråk snakker han også norsk samt mandarin. Til tross for at han mestrer det norske språk, valgte Dex likevel å ty til engelsk under torsdagens opptredenen. Dette var medpå å gi stand-up’en en kjent stil slik vi er vant til å se ham på Dexpedition, energisk og full av selvtillitt.

  • hva: Stand-up med Dex Carrington
  • hvor: Bluebox, Grimstad
  • når: Torsdag 25. april

Tekst: Trine Haukedalen og Jeanett Sødal Andersen – red@unikumnett.no

Foto: Pressefoto

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.