Endelig er juletiden her. Som student er alt dyrt, og dermed er også julekaker dyrt. Havreflarn med sjokolade er enkle og billige julekaker å lage, i tillegg smaker de himmelsk. For å si det slik, tok ikke lang tid før de jeg lagde ble spist opp. Det er så lett, at til og med den mest klumsete klarer å lage dette😉
Ingredienser:
- 2 små eller ett stort egg
- 125 g sukker (kan økes eller senkes litt om du vil justere søtheten😋)
- 1 ts bakepulver
- 1 ss hvetemel
- 75g smør
- 100g lettkokte havregryn (kan mengde justeres litt uten å endre hele oppskriften)
Sjokolade:
- 200g mørk kokesjokolade (eller sjokolade av ditt valg)
Sett ovnen på 190 grader celsius
- Pisk eggene, og bland litt og litt sukker inn når du pisker for å lage eggedosis.
- Tilsett bakepulver og mel, deretter smelt smøret og tilsett det, før du tilsetter havregrynene (må spesifisere havregryn og ikke havremel, for vet noen av dere der ute ikke kan bake)
- Bruk teskjeer for å lage klatter på bakepapir, som ligger på ett stekebrett. Ha 5-6 på hvert brett, for de flyter utover.
- Sett kakene i ovnen, hvor du venter ca. 7-8 min til de er brune langs kantene, og lyse i midten. Ikke la dem være for lyse, men heller ikke svidd!
- Ta dem ut av ovnen, og la dem kjøle seg ned på stekeplaten.
- Smelt sjokoladen, og smør den mellom to og to havreflarn. Så dypp kanten av havreflarnene i sjokoladen.
- Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen er stiv. Voila, da har du sjokoladeflarn, og kan begynne å feite deg opp til jul.
GOD JUL😊!!!