Alexander Horpestad

Endelig er juletiden her. Som student er alt dyrt, og dermed er også julekaker dyrt. Havreflarn med sjokolade er enkle og billige julekaker å lage, i tillegg smaker de himmelsk. For å si det slik, tok ikke lang tid før de jeg lagde ble spist opp. Det er så lett, at til og med den mest klumsete klarer å lage dette😉 

Ingredienser: 

  • 2 små eller ett stort egg 
  • 125 g sukker (kan økes eller senkes litt om du vil justere søtheten😋) 
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 ss hvetemel 
  • 75g smør 
  • 100g lettkokte havregryn (kan mengde justeres litt uten å endre hele oppskriften) 

 

Sjokolade: 

  • 200g mørk kokesjokolade (eller sjokolade av ditt valg) 

 

Sett ovnen på 190 grader celsius 

 

  1. Pisk eggene, og bland litt og litt sukker inn når du pisker for å lage eggedosis.  
  2. Tilsett bakepulver og mel, deretter smelt smøret og tilsett det, før du tilsetter havregrynene (må spesifisere havregryn og ikke havremel, for vet noen av dere der ute ikke kan bake) 
  3. Bruk teskjeer for å lage klatter på bakepapir, som ligger på ett stekebrett. Ha 5-6 på hvert brett, for de flyter utover. 
  4. Sett kakene i ovnen, hvor du venter ca. 7-8 min til de er brune langs kantene, og lyse i midten. Ikke la dem være for lyse, men heller ikke svidd! 
  5. Ta dem ut av ovnen, og la dem kjøle seg ned på stekeplaten. 
  6. Smelt sjokoladen, og smør den mellom to og to havreflarn. Så dypp kanten av havreflarnene i sjokoladen. 
  7. Sett dem i kjøleskapet til sjokoladen er stiv. Voila, da har du sjokoladeflarn, og kan begynne å feite deg opp til jul. 

GOD JUL😊!!! 

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.