Det var ingrediensene da Spadser & Blæse-Ensembelet fikk besøk av syv andre studentorkester for en helg.

Mellom 13. og 15. april lagde de totalt åtte orkesterne bra med leven i Kristiansand, selv om det kanskje var Stiften som fikk kjenne mest på besøket.

– Ja, vi har vært mye på Stiften. På lørdagen hadde vi konsert på Torvet og en pub-til-pub-runde. Også har vi hatt en spritstafett på plenen ved UiA, sier SMASH-Schjæf i Blæsen, Haakon André Søttar Hagen.

De tilreisende kom fra Bergen, Trondheim og Ås. Til sammen var de nær hundre personer som viet helgen til musikk og fest. Uansett hvor gjengen tok veien, var alltid instrumentene med.

– Vi hadde spurt på forhånd om hvilke puber som tillot at vi spilte innendørs, og vi spilte selvsagt mens vi beveget oss mellom utestedene. Til slutt endte vi opp hos Victoria. Vi var i underkant av hundre stykker der inne, og gjestene elsket oss fordi vi spiller og lager god stemning, sier den litt sliten festivalsjefen.

Første gang SMASH-festivalen ble arrangert var i 1965, som betyr at den er eldre enn Blæsen selv. Den arrangeres to ganger i året, hvor vertskapet byttes på.

– Fant dere tonen, sånn rent musikalsk?

– Ja, det er ikke noe problem for oss. Mange er gjengangere, og vi kjenner hverandre godt fra før – mange av låtene vi spiller er også ganske like. Det blir mye jamming og spilling for moro skyld, svarer Søttar Hagen.

Tekst og foto: Matias Smørvik

Forfatter

Latest Posts from Unikum

2 Comments

  1. Veldig fin artikkel, men vi var 8 orkestre, ikke 4 :)

    1. Beklager, retter opp :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.