Ble det ikke fjellpåske på deg i år? Fortvil ikke. For første gang på flere år ligger det fortsatt snø i Kristiansand i påsken.

Og uansett om du elsker eller forbanner snøen er den, sammen med skiturer, appelsiner, Kvikk Lunsj og årets første solbrenthet, synonymt med påske for mange av oss.

Langrenn

At du ikke er på fjellet, er ingen unnskyldning for å ikke finne frem langrennsutstyret. Byløypene er jo fortsatt preparert! Både lysløypa i Jegersberg og på Strai er rustet for begge stilarter, men vær litt obs på mulig gjennomslag:

– Vi forventer at det vil bli gjennomslag av barmark på utsatte steder i løypene i lavlandet etter hvert som sol og varmegrader tærer på snøen. Inntil videre ser det likevel ut til at mange løyper også her er aldeles egnet for en påskeskitur, skriver Midt Agder Friluftsråd på sine sider.

Litt lenger unna, i Vennesla, varsler Midt Agder Friluftsråd derimot strålende føre på blant annet Sandrip. Sjekk forholdene i alle Agder-løypene her.

Skøyter

Er det kanskje lenge siden du har spent på deg skøytene? Kompis isbane på Øvre Torv i sentrum er fortsatt åpen hele påsken. Vil du styre unna et potensielt familierush, er det en idé å ta turen innom banen litt senere om ettermiddagen eller kvelden.

Alpint

Har du lyst til å stå i nedoverbakke, rettere sagt på slalåm eller på snowboard, er det kanskje ikke så langt unna som du skulle tro. Både Bortelid og Eikerapen alpinsenter ligger halvannen time unna campus Kristiansand, og gjør en dagstur mulig.

 

Illustrasjonsbilde fra Hovden.

Og ikke glem; skog og havutsikt er verdt en tur til fots på vinterstid også.

Så til deg som har bypåske i år: kom deg ut, nyt været, pust inn den friske lufta. Logg av Netflix og opplev en real påsketur i Kristiansand. Det er ikke hvert år det ligger et hvitt dryss med påskestemning rett utenfor leiligheten på denne tiden her i sør.

Litt eksotisk, rett og slett.

Tekst og foto: Kamilla Rudberg

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.