Det var et festfyrverkeri uten like da årets Sørlys – Studentuka 2014 ble skutt i gang!

Stemningen var svett og intens da flere hundre gjester festet løs fredag 14. mars på Kick i Kristiansand. På ekte rave-vis møtte rave-indianere opp med neonkrigsmaling i ansiktet og på kroppen, noe som på avstand kunne minne om en stor UV fargepallett med folk som danset inn i mellom hverandre til svette techno-beats. Den uoverskuelige lange køen inn til Kick rundt midnatt var et positivt tegn på at det var et attraktivt arrangement som skulle foregå på kvelden. Da man endelig langt om lenge ble sluppet inn, var det ikke en vag skuffelse, men en psykedelisk fargeflora-opplevelse av festglade mennesker sminket med ultrafiolett maling.

Ravekulturens røtter i Goa 

Fenomenet Rave er et fest- og ungdomsfenomen som oppstod på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet og frem til i dag, hvor kjennetegnet er spontane utendørsfester hvor det av noen blir brukt ecstasy til å oppnå psykedeliske tilstander til technomusikken. Med technoland som blant andre Japan, England, Tyskland og Nederland har raverne sitt mekka i Goa i India, hvor et mildt klima tillater raverne å tilbringe hele natta ute. Selv om Kick-festen langt fra oppnådde disse transcendentale høyder, kunne man dog ane små glimt av raverkulturens villskap, frihet og spontane glede.

Studentvennlig inngangspris tatt i betraktning

Studentbillettprisen var på 50 kr., og dette er selvfølgelig en overkommelig pris for studenter når dette betyr leie av lokaler, DJs, personale, strøm og utstyr. Ølprisen var en anelse dyr for et studentarrangement,  75kr., og musikken ble aldri helt den hardcore techno som man forventer på en ravefest, men det er nok mer målrettet et tidstypisk dancemusikk med mer myke beats. Det gode var at folk var glade, alle danset og hadde latt seg sminke i neonfarger.

Alt i alt en bra fest, som leverte varen med fornøyd gjester, men for én som husker 90-tallets galskap med eksperimenterende lysanimasjoner, ville neonkostymer, platå-sko og hardcore techno-beats kom festen aldri opp på det høyeste nivå. De fleste gjestene hadde valgt sitt vanlige festtøy spicet opp med litt neonfarger – det var en kommersiell ravefest uten de store utskeielser.

Se fler bilder på vår flickr-konto: http://www.flickr.com/photos/100198753@N07/

Tekst og illustrasjon: Cecilie Heinfelt – red@unikumnett.no

Foto: Alex Dionisio – red@unikumnett.no

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.