UiA-studentene møtte opp i rekordtall under de Emporiske lekene, og lot seg ikke påvirke av det tunge regnværet på campus.

Lørdag 27. april ble den fjerde utgaven av de Emporiske lekene arrangert av linjeforeningen Emporium.

Lekene går ut på at hvert lag, bestående av mellom 8-10 deltakere, skal konkurrere i ulike idretter. Hvert lag skal representere en nasjon, og vinneren av idrettene blir kåret på et afterparty senere på kvelden.

Fjorårets utgave var en stor suksess, som arrangørene håpet å gjenskape denne gangen også.

– I fjor ble deltakerplassene fullbooket på få sekunder etter det var mulig å melde seg på. I år har vi derfor økt kapasiteten fra 6-8 deltakere per lag, til 8-10. Vi vil jo at flest mulig skal få lov til å være med. Det tok bare litt over ett minutt før det ble fullt i år, sier Runa Vatna Sandmoen til Unikum.

Runa Vatna Sandmoen er PR- og informasjonsansvarlig i Emporium. Foto: Andreas Guthe.

– DELTAKERREKORD

Sandmoen er PR- og informasjonsansvarlig hos linjeforeningen Emporium og har vært aktiv i forberedelsene til de Emporiske lekene. Hun kan avsløre at de i år setter deltakerrekord på den fjerde utgaven av lekene.

– Det er rundt 220 deltakere, pluss 20 frivillige som hjelper til. Vi er veldig fornøyd med å få til et så stort arrangement. Det er kjekt å være med på, sier Sandmoen.

– 220 deltakere, er det rekord?

– Ja, det er rekord, svarer hun.

Idrettsarrangementet fant sted på campus Kristiansand på Universitetet i Agder, og studentene hadde høye forhåpninger allerede før det hele braket løs på plenen.

– RAMMET AV STREIKEN – DELTOK PÅ EMPORISKE LEKER

– Jeg forventer jo at vi vinner. Vi vet egentlig ikke hvilke idretter vi skal delta i, men vi er gode i alt, så det går bra, sier Vilde Espeseth og ler.

Espeseth og resten av hennes åtte lagspillere representerte Egypt, og hadde gjort en utmerket jobb med kostymene.

– Vi er vel dressert i egyptisk stil, også har jeg bare hengt meg på. Jeg skulle egentlig i konfirmasjon, men ble igjen ettersom det er flystreik. Så da måtte jeg bare finne frem gamle klesrester, sier hun.

Deltakerne som representerte Egypt. Foto: Mats Høimyr.

– Noen av oss har vært i Egypt og hadde noen dekorasjoner liggende. Det var der vi hentet inspirasjonen fra, sier lagvenninne Kjersti Larsen.

Jamie Regelario var en av dem som hadde laget kostyme selv.

– Det var helt klart en av grunnene til at jeg ville være med. Det var bare å kjøpe inn en stor t-skjorte og begynne å tegne, sier han.

– LIKE GØY UANSETT VÆR

Like før åpningsseremonien på plenen samlet deltakerne seg i vrimlehallen. Lilli Hjulstad var blant de 220 deltakerne som gledet seg aller mest. Etter to år som arrangør kunne hun nemlig få delta på lekene for første gang.

– Jeg gleder meg utrolig mye. Endelig får jeg også lov til å være med, dette blir så kjekt, sier en entusiastisk Hjulstad.

Hun var svært fornøyd med å sikre seg retten til å representere Norge i konkurransen.

– Vi måtte jo velge Norge. Med tanke på antrekkene er det jo ingenting som er mer norsk enn russedressen. Så har vi også vikinghatter og Mariusgenser, forklarer hun.

– Tror du regnet kommer til å sette en demper på den gode stemningen?

– Nei. Herligfred, vi er jo Norge, så dette er vi jo vant til. Det er like gøy, uansett vær, mener Hjulstad.

Lilli Hjulstad (i midten til høyre) var med å representere Norge. Foto: Mats Høimyr.

– NAILET CHEERLEADINGEN

Etter første runde med aktiviteter var gjennomført, var det grilling ute ved plenen som stod på programmet. Der kunne UiA-studentene ta en fortjent matpause etter god innsats i konkurransene.

– Vi har spilt fotball, lacrosse og hatt cheerleading til nå. Det var skikkelig bittert å tape i fotballen, men det var så vanskelig å spille på det våte gresset, for jeg skled ganske mye, sier Thea Koudahl Nerland, som var mest fornøyd med cheerleadingen.

– Det er den aktiviteten vi gjorde det best i. Hun ene har gått på cheerleading, så den nailet vi, sier Nerland, som gleder seg til fortsettelsen på lekene.

Thea Koudahl Nerland representerte Argentina i de emporiske lekene. Foto: Mats Høimyr.

– Nå begynner snart de andre aktivitetene. Så blir det gøy å dra på afterparty i kveld, avslutter Nerland.

 

Tekst: Henrik Gill. Foto: Mats Høimyr

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.