Klokken er rundt 20.30 den 26. september. Anne Kat. Hærland har akkurat takket for seg foran et applauderende publikum. I godt over en time har hun jaktet på ærligheten, nå er hun på vei til å fortsette sin ærlige prat med Studentavisen Unikum.

Foto: annekat.no

Det går omlag ti minutter fra sceneteppet går igjen til vi finner veien fram til backstageområdet. Anne Kat. kommer smilende mot oss og tar oss høflig i mot. Hun er spent på hva en studentavis vil spørre henne om.

Hvordan var showet, synes du? starter vi, komikerdronningen er ikke nødig med å svare:

“Det er mareritt at teknikken svikter på første forestilling. Da kommer jo kritikerne til å reagere å tenke at det er dårlig, men nei, det har ikke skjedd før og vi har gjennomført dette så mange ganger!” forteller hun engasjerende og refererer til at enkelte bilder som skulle brukes i sketsjene aldri ble synlige på skjermen. Det må likevel nevnes hun gjennomførte og lagde sketsjer på sparket, noe som vitner om profesjonalitet. Hun smiler når vi forteller henne at hun taklet det uforutsigbare meget bra.

Hva med mottakelsen?

“Jeg merker  ikke så store forskjeller der jeg spiller. Denne salen  er en vanskeligere sal å spille i fordi det er en konsertsal og det er store hensyn å ta med tanke på ekko”, svarer hun ivrig. “Nå har jeg bare spilt i Oslo foreløpig, så det er vanskelig å sammenlikne mottakelsen – men der var responsen eventyrlig” fortsetter hun.

Du kritiserer bruken av Facebook og andre sosiale medier ganske kraftig i showet ditt. Har du en appell til unge, Facebookbrukende studenter?

“Ikke legg ut ting du kommer til å angre på etterpå”, svarer hun kontant. “Jeg fant dagboken min fra jeg var 18 år her forleden og det var ingen god fornøyelse! Jeg er glad at den ikke eksisterer på nettet”. Likevel har hun ikke bare kritikk å komme med når det gjelder dagens studenter.

” Det er jo godt å se at utdanning ikke er en døende ting” avslutter hun når vi forteller henne at søkertallene til Universitetet i Agder har økt.

Vi takker for intervjuet og går mot parkeringshuset mens vi virkelig har fått øynene opp for at ærligheten varer lengst.

  • “Jakten på Ærligheten” med Anne-Kat Hærland
  • hadde premiere i går, 26. sept
  • Spilles i Konsertsalen i Kilden 28. og 29. sept
  • Regi: Bjarte Hjelmeland

NB! Anmeldelse av showet kommer i løpet av dagen

Tekst: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: annekat.no (publisert med tillatelse)

 

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.