Digitale forelesninger kan oppleves som vanskelig for noen. I løpet av det siste året har det blitt tydelig at studenter mener kvaliteten på undervisningen synker betraktelig når den gjøres digital. Også flere forelesere gruer seg til å undervise digitalt som følge av nødløsninger 

Derfor har nå Christoffer Ian Berglund (31), tekniker ved UiA, utviklet et enklere alternativ. Han forklarer for Unikum et nytt og enkelt system som har blitt testet og fått en positiv respons. Alternativet skal gjøre det enklere for studenter å lære ved digital undervisning. 

– Det hele begynte da Morten Rosenvinge som er leder for mediesenteret, var på et kurs der han gjorde en undersøkelse på hva studentene brukte, og hva de hadde behov for i forhold til streaming eller opptak av undervisning. Resultatene viste tydelig at opptak av forelesninger var viktig for repetisjon, spesielt før eksamenstid, forteller Berglund og fortsetter. 

– Så i 2019 kom Ove Benestvedt, leder for nettsenter ved IT-avdelingen, til meg med en utfordring. Vi hadde «proof of concept» samme året, også begynte vi å lage det i 2020.  

Positiv respons 

De fikk en bevilgning fra universitetet til dette prosjektet. Da var det ansatte ved UiA som fikk informasjon om hvordan dette brukes. Noen prøvde det ut i form av studentvisning og brukte det da til å publisere via Canvas eller andre sider.  

Hvordan er tilbakemeldingen så langt?  

– Den var veldig positiv. Vi ble fortalt at det var enkelt å bruke, som er en av de tre verdiene vi går etter. Det skal være enkelt å bruke, det skal være stabilt og det skal ha en kostnytte, altså ikke være for dyrt.  

Berglund sier videre at dette er versjon én, så det er fortsatt en del arbeid som skal inn for å forbedre produktet. Men hensikten er likevel den samme – enkel, forståelig og funksjonell. I tillegg skal den være tilgjengelig på alle pc-er, og de fleste andre enheter.  

– Hvis foreleser ønsker å bruke Airplay er det også fult mulig, sier han.   

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.