Pressefoto Hansen

Torsdag 31. Mars besøkte Hans Morten Hansen Kilden med showet ”50 Shades of Hansen”.

Rogalendingen har vunnet flere komipriser, og satte i 2010 verdensrekord i stand-up på Latter på Aker Brygge. Siden den gang har han underholdt hele landet med flere soloshow. Hansen turnerer nå landet rundt med sitt siste show ”50 Shades of Hansen” som hadde premiere i Stavanger i januar i fjor.

Hansen har en imponerende evne til å lage glidende overganger mellom sketsjene i showet. Han startet aften med å forklare den manglende likheten mellom showets tittel og den noe mer kjente ”50 Shades of Grey”. Han presiserte at han hadde kommet på det helt selv, uten noen som helst referanser. –´”Poenget er å fortelle at jeg er en løk med mange lag”, sier han lattermildt.

Komikeren er ikke redd for å bruke seg selv som skyteskive. Han harselerer om trening, vond rygg og manglende kjernemuskulatur, som ”ligger ett sted inni der”, som han selv ville sagt det. Også hans nærmeste kamerater og kone får gjennomgå – men Hansen er flink til å gi historiene overføringsverdi til publikum.

Sketsjenes poenger er enkle å få fatt i, uten å bli kjedsommelige og banale. Hansen har en god evne til å skape komikk ut av trivialiteter, samtidig som han ikke havner i oppbrukte klisjeer. Showet har rett og slett en egen ”touch of Hansen”.

Multisalen i Kilden var utsolgt denne kvelden, som den første av tre oppsetninger. Og det er tydelig at rogalendingen har et solid grep om publikum i byen. Latteren satt løst hele kvelden, og spesielt under sketsjen om hans nærmeste venn uheldige møte med alkoholen og sentrifugalkraften på tivoli en 16. mai-kveld i Stavanger.

Det er ikke uten grunn at Stavanger Aftenblad omtalte han som Norges morsomste mann etter premieren. Vel blåst!

Tekst: Marit Grimsrud – Send mail

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.