Denne lederen blir omtrent like rotete som min personlighet. Dette fordi jeg har
mye å adressere på få ord. Jeg føler meg litt som en rapper som skal lage sitt andre studioalbum. Det ene øyeblikket var jeg bare Vegard, men nå kjenner alle meg før de møter meg og alle vil være venner. Lurer på hvor slitsomt alt hadde vært om jeg ikke var så oppmerksomhetssyk.

Først og fremst vil jeg si takk! Jeg er vant til å bli tilbudt stillinger jeg er underkvalifisert for basert på utseende og karisma, men dere kjempet virkelig hardt for å gi meg jobben fremfor folk meg genuin journalistisk erfaring. Vit at jeg er evig takknemlig for å ha fått den mest givende jobben en student på Sørlandet kan få. (Sorry Jacob, Benedicte og Thomas). Jeg har jobbet så mye at jeg trolig er på samme timelønn som en av rumenerne som lagde 4G-master for NetCom, men har kost meg som om jeg tjente like mye som Pål Harv.

Folk har reagert ulikt på mitt prosjekt om å konvertere Unikum fra en reklameavis for UiA til Universitas blandet med Norges tre beste aviser: Klassekampen, Morgenbladet og Natt&Dag. «Folk har begynt å lese Unikum igjen» sier folk som om noen leste den før. Det i seg selv er hyggelig, men aller mest verdsetter jeg de spesifikke positive tilbakemeldingene jeg har fått så mange av at hvis jeg hadde trakassert noen seksuelt en gang for hvert kompliment, hadde jeg nesten blitt bortvist fra Universitetet.

Ja, vi er helt enige. Forrige utgave av Unikum var AMAZING. Men det finnes folk som er uenige. Bak min rygg er det rettet en god del kritikk. Ansgar Teologiske Høyskole har valgt å snu om hvert eneste blad. Gudene hadde trolig visst hvorfor, hvis de fantes. Liker ikke Ansgar agurker?

En kristen forening har bedt oss skru ned banninga. Fuck off!

Noen har ikke skjønt at Gregar Møller er en fiktiv karakter. Noen har trodd vi er en og samme person. Det får meg til å undre: tror de jeg, Vegard Møller, hogget av min egen penis i heroinrus? Andre har klaget på at det ikke var markert godt nok, og på sett og vis har de et poeng; hva er vitsen med å inkludere en faktaboks med teksten «Gregar Møller er en fiktiv karakter» når folk, i likhet med Gregar, tenker de har rett til å kommentere på noe de har skumlest? For ordens skyld blir det minst to disclaimers fra nå av.

Det var elleve bilder av meg i forrige utgave. Jeg er ganske kjekk, men jeg skal innrømme at det var litt i overkant. Dette er en av to kritikker jeg har tatt til meg.

Den andre går ut på manglende studentnyheter. I mitt Unikum skal du le høyt, bli rørt og forbanna, få verdenssynet ditt utfordret og bli en mer tenkende person. Likevel er studentnytt en essensiell del av vårt samfunnsansvar. Det har jeg hittil ikke tatt seriøst nok. Sammen skal vi sørge for å holde studentene på sørlandet opplyst om ting de ikke bryr seg om, men ikke vet at de burde brydd seg om og pakke det inn på en sexy måte, for å bedre studentdemokratiet.

Det medfører så klart at vi blir stadig mer kritiske mot UiA, STA, SiA og Velferdstinget. For deres eget beste skal vi sørge for at dere aldri mer fucker opp uten at hele campus får vite om det. Mer enn det kommer jeg ikke på.

Jo, stem 9. september eller før!

Og legaliser cannabis.

Tekst og bilde: Vegard Møller

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.