Lørdag 15. oktober gjestet en av Norges største stemmer KICK Nattklubb og Scene.

Foto: Kristine Sandland Nilsen

Sivert Høyem fylte Kick til randen og leverte en selvsikker og energisk liveopptreden. Den tidligere Madrugada-vokalisten slapp sitt fjerde album 16. september, og ikke uventet var albumet sterkt representert under konserten. Han åpnet med den rolige og melankolske Blown Away fra det nye albumet, før han hoppet over i en serie av raskere låter fulle av trøkk, som for eksempel Madrugadalåten Look Away Lucifer. Konserten hadde en fin balanse mellom rolige partier med kassegitar og Høyems stemme som viktigste virkemidler, og raskere, mer energiske låter hvor el-gitaren og synthen virkelig fikk skinne. Madrugadas diskografi var godt representert med blant annet The Kids Are On High Street og allsangfavoritten Majesty, hvor han lot publikum synge refrenget mens han stille stod og så på.  Sivert Høyem leverte en konsert som hadde noe for alle. Han fant en fin balanse mellom gammelt og nytt, solomateriell og Madrugadaklassikere. Alle kan finne minst en sang de kan synge med på med et smil om munnen.

Tre kvarter ut i konserten forlot både Høyem og bandet scenen, og lot seg ikke lokke tilbake før trampeklappen hadde holdt på i gode fem minutter. For det harde arbeidet ble vi belønnet med et ekstranummer av den uvanlige sort.  50 minutter ekstra spilte de for oss, og publikum klappet takta til Long Slow Distance og koret med for full hals på Majesty.

Det kom fort frem hvilke sanger som er blant favorittene hos publikum, og applausen runger høyest etter Prisoner of The Road, Majesty og Into The Sea.

Det eneste man kan trekke for på en slik fantastisk konsert er filleting, slik som at et fullstappet Kick kan fort bli både trangt og klamt, samt at lysshowet til tider var litt for intenst med en viss risiko for å utløse epilepsianfall. Men for de som har vært ute en vinternatt før, så var dette ubetydelige elementer som ikke var i nærheten av å ødelegge den gode konsertopplevelsen.

Om du er blant de som har hørt såpass mye på Sivert Høyem og Madrugada at det nesten ikke er spennende lengre, så har du fortsatt ingenting å frykte når det gjelder å dra på en konsert med han. Look Away Lucifer, for eksempel, var lett gjenkjennelig, men opplevelsen av å høre den på cd kan ikke sammenliknes med live. Energien, farten, det blodrøde lysshowet og mengden trøkk i Høyems stemme hevet låten til et helt nytt nivå.

Det samme kan sies om fremføringen av Majesty, hvor bandet forlot scenen mens Høyem spøkte om at låten ble for komplisert for dem. Selv alene på scenen var han altoppslukende og overveldende. Det er ikke mange som kan holde oppmerksomheten til et fullstappet utested med bare stemmen og en kassegitar, men Sivert Høyem gjorde det så uanstrengt at det var lett å forstå hvorfor konserten var utsolgt.

Da de til slutt bestemte seg for å avslutte konserten, så var det tydelig at publikum var fornøyde med konserten. Applausen dempet seg ikke før de var ferdige med fem minutter med bukking og takking, samt flere minutter med tom scene og et brennende håp om nok et ekstranummer.

Kort oppsummert, så var det store forventninger til Sivert Høyem da han trådde opp på scenen, men på KICK Nattklubb og Scene finnes det ikke et snev av tvil om at forventningene ble oppfylt.

 

Tekst: Pål Halle Johnsen – pål.h.johnsen@unikumnett.no

Forfatter

, ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.