Å være student på UiA gir mange muligheter til å bruke fritiden sin andre steder enn på lesesalen. Du kan bli en del av et sportsteam, synge i kor, skrive i studentavisen og du kan være med og drive studentbar.

Studentbaren Østsia markedsføres som en institusjon av muligheter og moro. Her arrangeres den populære torsdagsquizen, linjeforeningene kan ha et sted å arrangere sosiale arrangementer og studentene kan komme og drikke billig øl og spille raffle.

Preben Jacobsen Bjørnestad er en av de mest aktive på Østsia. Han hadde hørt om de årlige Danmarksturene og hvor heftige festene pleide å være.

– Når jeg begynte så fikk jeg høre om Danmarksturene og festene og hvor bra de var. Men da jeg begynte så klarte de som skulle arrangere Danmarksturen ikke å arrangere den. Men så fortsatte jeg å bli med og ble mer kjent med de som jobbet her, og fant ut at det var en ganske grei plass å være. Jeg har fått mange nye venner. Studietiden hadde vært ganske kjedelig uten, sier Preben med et lurt smil.

Til tross for at Danmarksturen ble avlyst, ga Østsia mersmak. Preben har i dag vært aktiv på Østsia i tre år og jobber som arrangementansvarlig.

– Nå prøver jeg å hjelpe andre til å ha det like gøy som jeg har hatt det, sier Preben.

Som aktiv på Østsia får du tilgang til en rekke goder, som nedsatt pris på øl og gratis kaffe og te. Til tross for godene er de alle enige om at det ikke er det som motiverer dem til å være med og drive Østsia. Det sosiale på Østsia er nettopp det som gjør stedet så spesielt, og gjør at det ofte er et sted studentene vil tilbake til.

– Også er det ganske kjent at om du kommer på Østsia kan du ikke regne med å dra med en gang. Du blir brått her en time eller to – tre og fem også, sier Torstein med et smil.

Som frivillig på Østsia får du også være med på interne sosiale arrangementer.

– Det arrangeres også veldig mye interne greier, så vi får sjansen til å bli bedre kjent med hverandre. Også er det jo en god erfaring, og uansett hva du gjør her, er det noe du kan ta med deg videre, sier Christina Bråten.

– Hvor mye tid bruker dere her i uka?

– Det varierer siden jeg jobber både som vakt og i arrangement/PR. Som regel minst ei vakt hver uke eller annenhver uke. Kommer litt an på. Jeg har cirka tre til fem skift hver måned, sier Christina.

– Jeg har i gjennomsnitt i måneden cirka fem skift. Noen ganger seks eller syv. Jeg har også en del andre ting å drive med, og leser her på studier og sånn. Tilbringer en god del tid her på Østsia. Vet ikke hvor mange timer det blir, men det blir en god del timer, sier Torstein.

Eline Skrikerud er en av tre PR-sjefer på Østsia, og har ansvar for den digitale delen med sosiale medier og foto. Hun hadde lyst til få nye venner og jobbe i bar.

– Også jobbet jeg litt i baren og en del med quizen og begynte å ta bilder her. Mest på de sosiale sammenkomstene, også begynte jeg å ta bilder på konserter her også. Når PR-sjef stillingen ble ledig i oktober så søkte jeg og en kamerat på den. Så da har jeg ansvar for digital PR og alt som har med det å gjøre. Og sosiale medier og bilder, sier Eline.

Alle er enige om at det er det sosiale samholdet som motiverer studenter til å engasjere seg, og ser ikke på det som et problem at de ikke tjener penger på å jobbe på Østsia.

– Jeg synes det er greit fordi jeg visste hva jeg gikk til, og jeg trengte et sosialt nettverk og det fikk jeg. For meg er det egentlig nok. Her får du masse erfaring fra å stå i bar, være vakt eller fotograf på et arrangement, eller artistkontakt, sier Eline.

Gode argumenter for å bli med i en studentaktivitet:

 • Du får holde på med den aktiviteten du synes er gøy
 • Det legges ofte stor vekt på inkludering og et godt sosialt miljø
 • Møter mennesker utenfor din studieretning
 • Fester
 • Gratis mat på møter og sammenkomster
 • Rabatter på Kick og andre utesteder.
 • Fagturer og sosiale turer med liten eller ingen egenandel.
 • Aktivitetsledere i KSI får gratis medlemsskap på Spicheren
 • Gratis og åpent for alle
 • Arbeidsgivere ser på frivillig arbeid hos arbeidssøkere
 • Gode muligheter for å finne kjærlighet

LagreLagre

LagreLagre

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.