Dette er et leserinnlegg, og gir uttrykk for skribenten sine meninger.

Mitt navn er Ingvild, jeg er 22 år gammel, og kommer fra Hønefoss! Jeg har nå bodd og studert i Kristiansand i 4 år, og har valgt å være det man kan kalle en engasjert student! Mitt engasjement startet som et ønske om å utvide nettverket mitt og få flere venner i en ny by, men endte med å lande meg to ulike jobber som jeg aldri hadde fått uten mitt engasjement! 

Jeg har ikke alltid vært en engasjert type! Da jeg flyttet til Kristiansand i 2020, hadde jeg nok med meg selv! Det var strenge restriksjoner, og jeg og mine klassekamerater fikk dessverre ikke bli kjent på den måten vi ønsket. Det var under lockdown jeg fikk idéen om at jeg muligens burde gjøre noe aktivt ved siden av studiene! Dette startet med politikk, og jeg ble medlem i et parti! Dette var utrolig sosialt, og jeg fikk tilbake mye av det jeg hadde savnet mens jeg satt alene på rommet mitt under lockdown! Jeg fikk være med å vedta politikk, kontakte medlemmer, samt være kreativ på sosiale medier. Jeg foretrakk å lage content. Jeg hadde stått på scenen hele mitt liv, og hadde ingen problemer med å være foran kamera. Det gjaldt bare å lære seg å redigere!

Jeg fortsatte mitt engasjement i linjeforeningen Politicus! Her fikk jeg også inneha So-Me vervet! Samtidig som dette, begynte jeg også å være aktiv på min egen Tiktok-kanal! Det var god trening, og jeg begynte å forstå at jeg faktisk kunne overføre mitt frivillige engasjement til å bli en faktisk karriere!

Jeg tok samtidig et lite verv i STA, og jobbet deltid i en klesbutikk. Cheerleading ble også et stort fokus, og jeg fikk begynne å trene sammen med KSI Topaz! Jeg var i klubben i 2 år, før jeg bestemte meg for at også her kan jeg bidra med litt So-Me-skills!

Gjennom frivillighet i mange ulike organisasjoner og foreninger hadde jeg lært å redigere videoer, bilder, posters, samt hvordan man sprer et budskap. Dette var ganske langt unna noe av det jeg hadde lært på Statsvitenskap!

I dag jobber jeg med sosiale medier for Studentsamskipnaden i Agder, og Sparebanken Sør! Dette er arbeidsgiver som sannsynligvis ikke kunne brydd seg mindre om hva jeg hadde studert, hvilke karakterer jeg fikk, og hvor mye jeg møtte i forelesning. De så på CV-en min, der jeg kunne vise til skills jeg hadde opparbeidet meg gjennom frivillighet og engasjement! Jeg hadde praktiske eksempler å vise til, samt løsninger jeg kunne presentere for deres Sosiale medier.

Jeg vil ikke si at alle må ta verv eller engasjere seg. Mange har nok med studiet sitt, og det er helt greit! Studenter må også ofte prioritere deltidsjobb, da utgifter må dekkes. Men om du har muligheten, så tror jeg ikke det finnes noe smartere du kan gjøre!

Akkurat nå er jeg i Kyoto, Japan. Jeg kan være her fordi jeg er så heldig at jeg har en jobb jeg kan ta med rundt i hele verden! Det har alltid være mitt store ønske, og noe jeg ikke trodde var realistisk for meg. Jeg har kun mitt engasjement å takke for mulighetene og frihetene jeg har!

Så om du kjenner på at du har et par ekstra timer i uken du kan bruke på noe, engasjer deg! Om det er idrett, quiz, politikk, linjeforening, har ingenting å si! For med én gang du har valgt å engasjere deg så viser du din fremtidige arbeidsgiver at du tar initiativ, og at du bryr deg om noe! Jeg har nok ofret et par toppkarakterer for mitt engasjement, men jeg står i mitt valg. Å engasjere meg var den beste investeringen jeg kunne inn i min framtid!

Prøv det du også!

 

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.