I tre år har jeg vært så heldig å få jobbet i styret til Studentorganisasjonen i Agder (STA), ett år som fagpolitisk ansvarlig og to år som øverste leder. Dette har vært tre år fylt med motvind og medvind, hvor samarbeid har stått høyt på agendaen og hvor læringskurven har vært bratt. Min tid i STA er snart over; 30.juni 2020 takker jeg for meg, og gir da stafettpinnen videre til en ny leder og et nytt styre.

I 2017 stilte jeg for første gang til valg i STA. Det er spennende å kaste seg ut- og overbevise Studentparlamentet (SP) om at akkurat du er den rette kandidaten for et verv i STA. Det å gjennomføre intervju, lobbe for seg selv og holde valgtale kan gi gode nerver. Heldigvis er SP en gjeng med herlige medstudenter, så nervene forsvant fort når jeg holdt valgtalen min. I de to neste valgtalene til ledervervet var det ikke mindre spennende, men jeg var heldigvis litt varmere i trøya.

Jeg er ydmyk over å ha fått tatt del i en organisasjon som jobber så hardt for studenters rettigheter. Felles for mine år har vært den store forventningen til STA-styret, at man skal få gjennomslag. For å få til dette har tiden vært preget av at noen alltid stiller krav til en, og at man alltid er til stede når debattene gjøres og beslutningene tas. Denne arbeidsformen krever høy arbeidskapasitet og harde prioriteringer, men jeg mener også det er slik de store gjennomslagene nås – de man virkelig kan høste fruktene av. Jeg prøver ikke å skremme bort engasjerte til STA, for jobben er så absolutt verdt det. Jeg ønsker heller å vise at STA er en organisasjon som tas seriøst, som studenter, UiA og andre samarbeidspartnere forventer skal levere og få jobben gjort. Det var den organisasjonen jeg gikk inn i, og det er den organisasjonen jeg håper jeg forlater.

Jeg ser tilbake på tre år hvor jeg har fått gått utenfor egen komfortsone; jeg har debattert mot politikere, næringslivet og professorer. Jeg har stått i stormen i medier og radio. Jeg har fått opplevd gjennomslag både ved UiA, vertsbyene og i Norges land. Ikke minst har jeg utvidet nettverket og hatt det utrolig gøy. Årene har bydd på reiser i innland og utland, og latt meg bli kjent med utrolig mange flotte mennesker.

Jeg ønsker derfor å takke alle jeg har fått gleden av å samarbeide med og blitt kjent med, både i STA, på UiA, i vertsbyene og i resten av Norge. Det er tre år jeg vil se tilbake på med stor glede og som har gitt meg masse erfaring.

Mitt studentpolitiske kapittel lukkes og nye eventyr venter – men STA sitt kapittel fortsetter med ny leder og nytt styre. Jeg ønsker dere lykke til videre og håper alle fortsetter å engasjere seg i STA.

Takk for oss, styret 2019/2020 og takk for meg!

Tekst: Benedicte Nordlie, leder av STA

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.